3 начина да предпазим кожата си по време на полет

Полетът може да навреди на кожата ви, която става уморена и изтощена, защото въздухът на голяма височина има по-малко влага.

Инвестирайте в качествени овлажнители с витамин Е, балсами за устни и пийте вода по време на пътуването, съветват експерти.

Върху какво още да обърнете внимание по време на полет?

  • Овлажнител

Грижата за кожата е още по-важна по време на полет, за да се избегнат ефектите от турбуленцията.Затова винаги е добра идея да инвестирате в овлажнителя с витамин Е, тъй като той предпазва и „заключва“ влагата в кожата. По този начин осигурява целодневна хидратация.

  • Витамин Е

Неблагоприятните атмосферни условия и липсата на достатъчно влага във въздуха имат директен ефект върху устните, оставяйки ги напукани и сухи. Можете лесно да се предпазите от този проблем, като нанасяте балсам или гланц на устните.

Употребата на балсам, зехтин или кокосово масло е чудесен начин да поддържате устните гладки и хидратирани.

Както зехтинът, така и кокосовото масло са идеален източник на витамин Е, който подхранва кожата и я защитава срещу сухия въздух.

  • Вода

Най-важното е да пиете достатъчно вода, дори още преди да се качите на самолета и да продължите след това. Това е най-добрият начин да противодействате на сухия въздух по време на полета.

 Най-добрите хранителни добавки за коса, кожа и нокти ще намерите на Bulgaricus.bg

Вижте още:

3 начина за спиране на косопада

Как да се предпазим от рак на кожата: всичко, което трябва да знаем за рождените белези

Автор: Мария С.

Сподели тази статия:
468 ad


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

11 − 5 =