7 знака, които показват, че сте заобиколени от твърде много токсини

Мислите, че сте здрави, но не се чувствате живи. Нямате енергия, чуствате се раздразнителни. Стомахът ви не действа правилно. И всички тези главоболия!

Тези видове заболявания засягат много от нас в нашето ежедневие. Те не са достатъчно сериозни, за да се налага посещение при лекар, но все пак не трябва да се пренебрегват прекалено дълго време. Имаме добра новина за вас – вероятно няма нищо общо със стареенето. Вместо това просто може би сте заобиколени от твърде много токсини.

Ето седем знака, които да търсите – и как можете да почистите вашата система и да се почувствате по-добре след 30 дни!

Забележка: Винаги се консултирайте с Вашия лекар, за да елиминирате всички възможни медицински състояния, като причини за тези симптоми.

1.Последователна умора

Дори и да спите добре, може пак да се чуствате уморени и ненаспани. Това може да е знак, че тялото ви работи твърде трудно, за да се отърве от токсините, които сте влагали в него. Как се справяте с умората? Ако се опитвате да се оттървете от проблема с повече кафе или със сладки неща,  бъдете сигурни, че това само ще усложни проблема ви. Тази умора също може да бъде в отговор на хормонални разрушители, които нахлуват във вашата имунна система.

2.Упорито наддаване на тегло

Никога не е лесно да отслабнете, но ако се упражнявате ежедневно и се храните здравословно и продължавате да качвате килограми, може да става върпрос за хормонален проблем. Странно е, че нашата естествена хормонална функция може да бъде силно засегната от токсините в нашите храни и продукти за лична хигиена. Нуждаете се от пълна детоксикация на вашата диета и персонални грижи, за да дадете на тялото си шанс за борба.

3.Лош дъх

Ти четкаш и четкаш, дъвчеш дъвка, изплакваш и все още не можеш да се отървеш от него. Лошият дъх често е свързан с храносмилателни проблеми, но може също да означава, че черният дроб се бори да се отърве от токсините във вашето тяло. Докато не се справите с проблема от източника, ще продължите да отблъсквате всеки, който ви приближи!

4.Запек

Червата се отърват от много токсини всеки ден. Когато имаме запек, съхраняваме всички тези токсини, позволявайки им да окажат негативно влияние върху нашите тела. В допълнение към стомашното разстройство, запекът може да причини главоболие, болки и умора. То също може да бъде свързано с токсините в живота ви, особено ако консумирате много преработени храни, пълни с химикали, пестициди и консерванти.

5.Чувствителност към аромати

Силните реакции на миризмите – особено аромати – могат да означават, че сте просто чувствителни към химикали. Това също може да означава, че вашето тяло се бори с токсично претоварване. Особено ако страдате от главоболие или разтроен стомах.

6.Мускулни болки

Ако не свързвате болката в мускулите с тренировката си от вчера, може да се окаже, че токсините в живота ви работят върху вашите мускули и стави. Това е по-вероятно, ако имате редовни мускулни болки.

7.Кожни реакции

Акнето, обривите и други кожни проблеми могат да сигнализират за токсично претоварване. Акнето, по-специално, може да бъде свързано с токсините в нашата диета или продукти за грижа за кожата. Подути очи и екзема или огнища на псориазис също могат да бъдат признаци, че току-що сте достигнали токсичния си лимит.

Решения

  • Ако установите, че страдате от някой от тези седем симптома, ето няколко съвета, които могат да ви помогнат:
  • Подкрепете черния дроб с неща като чай от глухарче, магданоз, кориандър и магарешки трън.
  • Пийте повече вода – тя помага да изхвърлите токсините от тялото си.
  • Упражнявайте се поне 30 минути на ден. Упражнението помага на циркулацията, като помага да се преместят токсините.
  • Получете добра ежедневна доставка на храносмилателни пробиотици, намерени в кефир, кисело мляко, кисело зеле, супа.
  • Винаги си мийте езика – още по-добре, използвайте шпатула на езика – когато миете зъбите.
  • Правете дълбоко дишане
  • Изберете чисти, цели и биологични храни винаги, когато е възможно!

Автор: izdrave

Сподели тази статия:
468 ad


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

17 − five =