Дали тамянът ще замести химиотерапията в лечението на рака?

Учените твърдят, че използването на етерично масло от тамян може да революционизира терапаията за рак. Лечението с тамян дава отлични резултати и е по-безопасно за пациента, отколкото химиотерапията.

Според специалистите е трудно да се коментират такива методи на лечение, които нямат солидна основа. По отношение на онкологията, използването на недостатъчно доказани методи на лечение, може да бъде изпълнено с разбити надежди и трагична загуба на ценно време. Фитопрепаратите, включително етеричните масла, всъщност се използват за лечение на много заболявания като помощни средства. Все пак лекарите във всеки отделен случай внимателно правят своя избор,като вземат предвид качеството и възможните алергични реакции, които могат само да влошат състоянието на пациента, чиято имунна система вече е отслабена от заболяването.

Въпреки това, някои учени имат малко по-различна гледна точка. Изследователите потвърждават, че е целесъобразно използването на някои етерични масла при лечението на различни заболявания, включително рак. Както се оказа, маслата имат мощни антиоксидантни свойства и са способни да спрат разпространението на рака, като убиват раковите клетки.

Връзката между честотата на физическите вибрации и човешкото здраве

Електрическото напрежение в човешките клетки е открито от два пъти носителя на Нобелова награда за ракови изследвания, Ото Варбург. Д-р Робърт О. Бекер в книгата си „The Body Electric“, пише, че всяко човешко тяло, както и неговите органи имат определена честота електричеси трептения, които могат да бъдат фиксирани.

Тези вибрации се появяват, когато мускулите се свиват и през всички съдове преминава движение. Скоростта и интензивността на това движение определя честотата на вибрациите – колкото по-бързо е движението, толкова по-висока е честотата. Здравото човешко тяло има честота на електрически колебания от 62-78 МНz, а по време на заболяването тази честота намалява до 58 МНz. Успоредно с това се установява, че емоционалното настроение също засяга тези показатели. Например, отрицателните мисли намаляват честотата с 12 MHz, а положителните я увеличават средно с 10 MHz. Тези показатели могат да определят здравния статус на органите.

В момента учените нямат съмнения, че определени честоти могат да предотвратят развитието и дори да унищожат болестта. Те твърдят, че веществата с висока честота разрушават заболявания с по-ниски честоти.

Етерични масла при лечение на рак

Ръководителят на катедра „Земеделие“ в Университета във Вашингтон, Брус Танио е разработил монитор с калибрирана честота за измерване на честотата на етеричните масла. С негова помощ се изследва промяната в честотата на вибрациите на човешкото тяло по време на прилагането на етерично масло. Честотата на етеричните масла със 100℅ терапевтично качество е в диапазона 52-320 MHz.

Например:

  • Ментов пипер – 78 MHz
  • Ангелика – 85 MHz
  • Хвойна – 98 MHz
  • Сандалово дърво – 96MHz

Учените са проучили способността на някои от най-популярните етерични масла да се борят с рака. Изпитва се активността на тамяново масло, джинджифилово, мента, жасмин, грейпфрут, лавандула, мащерка, лайка, канела и роза срещу рак.

Един от авторите на изследването, имунологът Махмуд Сухаил твърди, че много етерични масла имат значителен ефект върху препрограмирането на раковите клетки.

„Ракът започва, когато ДНК кодът в клетъчното ядро е повреден. Някои етерични масла рестартират клетката и могат да и зададат правилния код“, твърди имунологът.

Избирайте само качествени масла

На пазара има много етерични масла, разредени с алкохол, други добавки или получени синтетично. Такива масла са безполезни при лечението на онкологични заболявания. Само 100℅ чисто масло има терапевтичен ефект. Освен това, при използването е необходимо да се спазва определена пропорция на всяко от маслата, като тази комбинация се променя всяка седмица.

Маслото от лайм има лечебни свойства в борбата с много широк списък от заболявания. Едно изследване установява, че това масло има най-висока антиоксидантна активност, в сравнение с маслата от мащерка, лавандула, градински чай, розмарин, естрагон, мента, копър.

Маслото от лайка може да убие до 93℅ от раковите клетки. При рак на гърдата може да се използва не само масло от лайка, но и канела, жасмин и мащерка. Но в този случай най-ефективно е маслото от мащерка, което може да убие до 97℅ от раковите клетки при рак на гърдата.

Маслото от тамян е истински убиец на рак

Маслото от тамян съдържа съединения – монотерпени, които помагат за унищожаването на раковите клетки в самото начало на тяхното развитие. Те са ефективни също при прогресиране на заболяването.

Според д-р Сухаил, използването на тамяново масло може да революционизира лечението на рака. Традиционното лечение с химиотерапия засяга не само тумора, но и здравите клетки, като по този начин отслабва пациента. При лечението с тамяново масло се разрушават само раковите клетки, без да се увреждат здравите.

Автор: Mariela

Сподели тази статия:
468 ad


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *