До какво водят ниските нива на тестостерон

 Човешкото тяло се нуждае от определени хормони, за да функционира правилно. Те играят важна роля както за живота на жените, така и за живота на мъжете. Прогестеронът е хормон, който играе важна роля по време на менструалния цикъл, бременност и раждане.
Подобно на него тестостеронът е основен полов хормон за мъжете. Ниските му нива могат да влошат качеството на живот. Често тялото подсказва за спад на този така важен хормон, ето защо е важно да обърнете внимание на следващите няколко признака.

Ниско сексуално влечение

Освен че помага за изграждането на мускули, здрави кости, отговаря за окосмяването, тестостеронът е основен мъжки полов хормон. Когато неговите показатели в организма са ниски, това може да е причина за намалено сексуално желание.
С напредване на възрастта това желание е нормално да намалее, но не и когато мъжът загуби изцяло интерес към секса.

Еректилна дисфункция

Еректилната дисфункция е състояние, при което мъжът не може да достигне до ерекция или вече достигнал, не успява да я задържи за повече време.

Тя невинаги е причинена от нисък тестостерон, тъй като може да възникне в следствие на сърдечносъдови заболявания, диабет, затлъстяване, метаболитен синдром, болести на простатата или други здравословни проблеми.

В случай, че здравословен проблем не е налице, то еректилната дисфункция вероятно е настъпила в следствие на ниски нива на тестостерон.

Свиване на тестисите

При мъжете, които имат ниски нива на тестостерон, често се наблюдава и свиване на тестисите им. Ако не бъдат взети навременни мерки за регулиране нивата на хормона, това състояние може да доведе до необратимо увреждане на половите органи.

Умора и липса на енергия

Умората, сънливостта и липсата на енергия са едни от първите признаци за ниски нива на хормона тестостерон. Освен това тези признаци могат да се проявят в следствие на хипогонадизъм (дефект на репродуктивната система), за която също е характерен спад на мъжките полови хормони.

Промяна в настроението, липса на концентрация, депресия

Ниските нива на тестостерон при мъжете са свързани с проблеми в настроението и трудно концентриране. Когато естествените химикали в тялото не са в съответното количество и съотношение, могат да настъпят промени.

Според редица проучвания увеличаване нивата на тестостерона е ефективен метод за лечение на афективни разстройства, включително и депресия.

Раздразнителност

Раздразнителността е друг често срещан признак за ниски нива на хормона. В допълнение към депресия и умора, мъже с нисък тестостерон могат да изпитват промени в настроението, които да се проявяват като раздразнителност и агресивно поведение.

За да избегнете тези състояние поддържайте нивото на тестостерона в нормалните му стойности с Tribulus. Капсулите Tribulus са изляло натурални. С тях ще повишите нивото на стестостерон в огранизма, което ще ви помогне да повишите мускулната си маса, настроението си, ще покачи и либидото ви!

Автор: Mariela

Сподели тази статия:
468 ad


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *