Доставчика на живи витамини-кивито

За да не станете жертва на настинка и грип хапвайте киви. Ако нервите ви са опънати, или пък червата ви изневеревят, не подминавайте плода.

HpgWmTG04H-bIiIM7ETmcvKpSnw

Основната ценност на плода е високото съдържание на витамин С (70 мг),  което всъщност е и дневната ни доза, която ни пази от настинки, инфекции, вредоносни вируси и за повишаване на имунитета. Витамин С регулира процеса на обогатяване на клетките с кислород, подпомага затварянето на рани и отговаря за „тонуса“ на съединителната тъкан.

Поредица от важни функции изпълняват съдържащият се в кивито актинидин. Те влияят на процесите на съсирване на кръвта, отговарят за отстраняването на шлаката, спомагат за усвояването на местната храна. Влиянието на ензимите, които попадат в организма чрез консумацията на киви са доста ефективни в борбата с всевъзможни възпаления, хематоми и синини. Сега е времето да хапваме максимално от този плод независимо дали от жълтите и зелените.

Кивито е незаменимо за вашата диета-вкусен и питателен плод, който утолява глада и помага за изгарянето на излишни калории. Витамин С бързо се разрушава при допир с въздуха, затова го хапвайте веднага след като го обелите.

Автор: Mary A

Сподели тази статия:
468 ad


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *