Ефективни начини да горим калории през зимата

От сноуборд до хокей – има много и разнообразни зимни спортове, които можете да опитате.

Ако сте любопитни да разберете колко калории ще изгорите с вашия любим зимен спорт, тогава тази статия е за вас.

Алпийски ски

Това е може би най-популярният зимен спорт. Изчислено е, че човек с тегло 70 кг, изгаря 223 калории за половин час спускане и 298 калории за ски бягане за същия период от време.

Това означава, че един ден, прекаран на ски, ще ви лиши от 1338 – 1788 калории.

Сноуборд

През последните няколко десетилетия популярнистта на сноуборда се разраства в цял свят.

Но когато става въпрос за изчисление на калориите със сноуборд, това може да не е толкова просто. Сноубордът за развлечение изгаря около 220 калории при човек, тежащ 70 кг за 30 минути.

Но ако говорим за състезателен сноуборд (свободен стил), който включва различни трикове, количеството на изгорените калории може да бъде почти два пъти по-високо и да достигне 490 калории.

Пързаляне с шейна

Тази зимна дейност съществува от хиляди години и се осъществява по различни начини. От състезателните шейни в улей и простото пързаляне по хълма – спускането невинаги е спорт,но изгаря повече калории, отколкото си мислите.

Пързалянето с шейна изгаря около 260 калории.

Как става така, че този вид дейност изразходва повече калории от ските и сноуборда?

Всъщност, калории не се изгарят толкова при пързалянето, колкото при изкачването на склона преди спускане. Що се отнася до професионалното спускане със шейна, а след това да участвате в състезание, трябва да имате много добре развита горна част на тялото. Освен това, спускането изисква цялото тяло да задържа плъзгачите и да контролира движението.

Фигурно пързаляне

Това е любимото занимание на възрастни и деца. От танци на лед до хокея, пързалянето представлява интерес както за професионалисти, така и за аматьори. Според проучвания, проведени от Фридрико Формети от Оксфордския униветситет, пързалянето за пръв път се появява във Финландия преди 4000 години.

При пързаляне с кънки обикновено се изгарят 260 калории за 30 минути, а хокеят – 298 калории.

Един час кънки е еквивалентен на 8 километра бягане. Така че, независимо дали ще се държите за парапета на пързалката или ще правите троен скок, или ще вкарвате голове в хокейната врата, кънките са чудесен начин да изгорите калории тази зима.

Въпреки факта, че много от нас са лишени от възможността да се занимават с летни спортове, през следващите няколко месеца има много начини да бъдете активни и през зимния сезон.

Към тези интерпесни занимяния, които ще ви помогнат да горите калории през студените дни, може да прибавите и невероятните билкови таблетки Lipoin. С тях ще горите мазнини и ще имате фигурата, за която винаги сте мечтали. Резултатите с Lipoin  са сигурни и видими!

Автор: Mariela

Сподели тази статия:
468 ad


2 коментара

  1. Страхотна статия ,чета ви постоянно

    Post a Reply
  2. Много ми хареса вашата,статия и за напред ще ви чета

    Post a Reply

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *