Екстракт от тиквено семе

Здравословни ползи от консумацията на тиквено семе

  • В 100 г тиквено семе има почти 30 г белтъчини и 50 г мазнини.
  • Гликемичният индекс е нисък.
  • Има висока хранителна стойност и добър витаминен и минерален профил.
  • Тиквеното семе е източник на есенциални мастни киселини.
  • Добър източник на минералите фосфор, магнезий, манган, мед, цинк, желязо, калций, селен; витамините от група A, C, E, K и B.

Масленият екстракт от тиквено семе, подпомага функцията на простатната жлеза.

Екстрактът от тиквено сме спомага за намаляване на концентрацията на дехидротестостерон в клетките на простатата, но не спира производството на хормона в целия организъм. Счита се, че този хормон стои в основата за началната клетъчна хиперплазия (уголемяване) на простата. Намалявайки неговата концентрация се намалява риска от образуването на тумори на простатата и доброкачествена простатна хиперплазия. С ограничаване на разрастването на жлезата се редуцират сиптомите на простатен дискомфорт, болка и затруднено уриниране.

Екстрактът от тиквени семки има диуретично действие, с което възпрепятства образуванито на отоци и стимулира бъбречната функция. Понижава холестерола. Има силно противопаразитно действие срещу глисти и тении. Високото съдържание на витамин Е определя и антиоксидантното му действие.

Под формата на добавки

Масло от тиквено семе се използва в различни хранителни добавки заради ценните есенциални мазнини и благоприятното влияние върху простатните жлези.

Перфектния избор за вас е Sexavit Изцяло натурален продукт, в който ще намерите екстракт от тиквени семки. Sexavit С него ще подобрите сексуалния си живот; Ще увеличите сексуалната си издръжливост.

Автор: Mariela

Сподели тази статия:
468 ad


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *