Ето няколко удивителни и много полезни факти за водата и нашето здраве

Без вода човечеството нямаше да съществува.

Това и следващите 14 твърдения за водата са не само много интересни, но и полезни.

Знаете ли, че повечето хора пият вода неправилно?

1. Човешкият организъм се дехидратира по-бързо през зимата. Причината – не усещаме липсата на вода толкова осезаемо, колкото през летните горещини.

2. При вирусни заболявания е препоръчително да увеличите приема на вода, защото тя отмива отпадни вещества, бактерии и вируси от организма и ускорява възстановяването му.

3. Понижаването на нивото на водата в организма с 2% може да доведе до спад в човешката работоспособност с 20%, а когато усетим жажда, ние вече сме обезводнени.

4. Една чаша топла вода ще премахне главоболието ви, защото разширява кръвоносните съдове и увеличава притока на кръв към мозъка, който се състои от 85% вода.

5. Обезводняването при бременните може да доведе до контракции. Приемът на вода в този период от живота на жената трябва да се увеличи, за да бъдат здрави както бебето, така и бъдещата майка.

6. Трябва да правите това често и на малки глътки, които да се задържат по няколко секунди в устата.

7. Обезводняването спира производството на полови хормони и се явява една от главните причини за импотентност. Изобщо водата е необходима за производството на всички произвеждани от организма хормони.

8. Човешкият организъм не е в състояние да складира вода. Той може да оцелее без храна около месец, но само седмица без вода.

9. Всеки ден губим малко повече от чаша вода – 237 мл, само когато издишваме. При положение че около 75% от тялото ни е вода, дори незначителното й намаляване – например само с 350 мл при тегло от 70 кг, води до усещане за жажда.
10. В организма на бебето и детето се съдържа повече вода, отколкото в тялото на възрастния човек. А в тялото на жената водата е по-малко, отколкото при мъжете.

11. Когато говорим за храни, които носят най-много вода на организма ни, сигурно си мислим за краставици. Но и тиквичките съдържат 95% вода и са един от най-добрите зеленчуци за хидратиране.

12. Учените смятат, че само с една топла чаша вода на гладно сутрин можем да преборим преждевременното стареене, да подобрим кръвообръщението и храносмилането, както и да отслабнем.

13. Водата съставлява 70% от теглото на човешкото тяло. През целия си живот човек приема около 30 000 литра вода. Препоръчителното количество на ден е 30 милиграма на килограм тегло.
14. И последно, но не и по важност. Знаете ли кой е най-добрият приятел на добрите резултати в училище и успешния ден в офиса? Бутилката вода в ръката ви и шишето в раницата на детето ви.

Не позволявайте на излишните килограми да убият самочувствието ви! Lipoin ще реши проблемите ви с наднорменото тегло. Капсулите Lipoin са изцяло натурални и безвредни. Прочетете повече ТУК!!!

Четете още:

Автор: Jaklin

Сподели тази статия:
468 ad


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

twenty − fourteen =