Главоболие? Пийте вода!

Най-доброто от традиционната  медицина за главоболие – пийте всеки час по 1 чаша студена вода.

Когато ни боли глава, вземаме хапче и проблемът е решен. Но не всичко е толкова просто. Всички таблетки имат противопоказания и странични ефекти, които могат да ви причинят повече вреда, в сравнение с главоболието. Може причината за болката да е дехидратация и да е необходимо просто да пиете повече вода.

 Колко вода трябва да се пие?

Според специалистите, един здрав човек трябва да консумира ежедневно 2-2,5 л течност. В горещините, течностите трябва да са повече, а през зимата – по-малко. Необходимо е да се има предвид обаче, че общата сума на течностите  включва както вода, така и сок, чай, супи и зеленчуци, и т.н.Ето защо, ако говорим само за водата, общото достатъчно количество обикновено е 1-1,5 л.

Не трябва да забравяме, че главоболието може да е симптом на много сериозно заболяване, а при често главоболие трябва задължително да посетите лекар и да се подложите на щателни изследвания

Много често, главоболието може да бъде причинено от психологически или физически стрес, или умора. Друга често срещана причина – така наречената сезонна или периодична болка. При жените, това обикновено се случва при предменструален синдром. При много хора главоболие настъпва при силно затопляне, а при други, то се предизвиква от силен студ.

Понякога причина за главоболие са хормоналните промени в организма. Този тип болка, обикновено се проявява под формата на мигрена. Обикновен, човек, който страда от мигрена, усеща болка по цялата глава. Мигрената – това е много силна болка, често придружена от гадене, повръщане, при силна светлина или при чувствителност към шум. Друга причина за главоболие може да бъде синузит или други заболявания, предизвикани от хипотермия, както и вирусни или инфекциозни възпаления.

Помага ли водата?

Ако главоболието е причинено от стрес или умора, водата ще помогне да се премахне причината за главоболието. Много експерти смятат, че периодичните и хормонални главоболия могат да се премахнат с няколко чаши хладка вода в релаксираща вана, мокри компреси могат да заменят всякакви таблетки, така че – заслужава си да опитате!

Освен това е важно да се помни, че водата може да ви помогне не само да се справите с главоболието, но също така и да предотвратите възникването му. В същото време е важно да се пие вода, вместо други течности. Например, напитки като кафе или сода могат да доведат до дехидратация, т.е да предизвикат главоболие.

Автор: izdrave

Сподели тази статия:
468 ad


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

10 − seven =