Кайсиево брашно: витаминна бомба

Кайсиевото брашно е натурален продукт, произведен от остатъчната част на студено пресовани кайсиеви ядки.

Те се използват за добив на масло, а продуктът от тях се обработва и смила. Брашното от кайсиеви ядки е питателна храна, съдържаща много хранителни вещества, витамини и минерали като: калций, калий, натрий, желязо, фосфор, ниацин, фибри, фитостероли и витамин B17, познат още като амигдалин.

Счита се, че последният има противоракови свойства, а благодарение на калия в състава, брашното е идеално за употреба от хора, страдащи от сърдечно-съдови заболявания, анемии, влошено или лабилно здравословно състояние.

Кайсиевото брашно се използва за директна консумация, също така намира приложение в кулинарията за приготвяне на печива, сладкиши, тестени изделия и различни хлябове.

Изберете здравословното сваляне на килограми с натуралните капсули Lipoin.

Идеална добавка към зърнени храни, кисели млека, сокове, смутите и други. Честата и умерена консумация на брашно от кайсиеви ядки подпомага метаболизма на организма, засилва имунитета, насърчава храносмилателната и сърдечно-съдовата системи, подобрява притока на енергия.

Освен с кулинарни цели, то се използва и в козметиката за приготвяне на натурални маски и ексфолианти за лице и тяло. Подхранва кожата в дълбочина, почиства порите и омекотява.

Брашното може да откриете в аптеките, био магазините и хипермаркетите.

Четете още:

Какво да правим, ако здравословното хранене причинява подуване?

Автор: eli

Сподели тази статия:
468 ad


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

three × 4 =