Как да отслабнем с помощта на глухарчето?

Много често при спазване на диета – усещаме глад. Според някои специалисти това е на психична основа. Отдават го на това, че когато пред човек са поставени условия и ограничения, той е в състояние по-често да нарушава правилото. Същото е с диетите. В такива моменти забравяме, че билките, които растат около нас, могат да помогнат да намалим апетита и да ускорим метаболизма. Приготвянето на чай от някои билки и консумирането му преди или след хранене има положителен ефект върху процеса на отслабване, като помагат да намалим апетита си.

Пригответе си чай от глухарче и го консумирайте след хранене. Това не само ще задейства метаболизма и ще намали апетита, но и ще помогне на черния дроб по-лесно да преработи мазнините.

Чай или запарка за отслабване може да се направи както от корени, така и от цяло стебло с цвят на глухарче. Две супени лъжици растителна маса на половин литър вода – това е пропорцията.

За запарка стеблата се заливат с вряла вода и се похлупват за десет минути да се запарят. За отвара корените от глухарче се варят пет минути. И в двата случая приготвеният продукт трябва да се остави в открит съд да изстине, след което се прецежда.

Пие се по 120 мл 20-30 минути преди хранене. Продуктите с глухарче активират чревната перисталтика и насърчават бързото освобождаване от шлаки, токсини и излишни.

Автор: Mariela

Сподели тази статия:
468 ad


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *