Как да се държим на служебно празнично събитие

Повечето хора смятат, че коледните партита за служителите не са като всички други фирмени партита. Това не е така – те също са бизнес мероприятия, т.е. продължение на работното време извън офиса. Това че са се събрали само колегите не означава, че трябва да се чувстваме сякаш сме „у дома си“.

За да избегнете неудобството от „не знам как си позволих да кажа това пред шефа” или „май прекалих с алкохола снощи”, по-добре се придържайте към умерено поведение. То ще направи добро впечатление, а може и да допринесе за изкачване по корпоративната стълба. подаръци за мъж за нова година

Ето някои основни съвети, които важат за фирмените коледни партита:

Ако решите да не отидете на коледното парти, за което винаги се намира подходяща извинителна причина, показвате неуважително отношение към колеги и шефове. Вероятно изпускате и възможността да се ръкувате и да се запознаете лично с изпълнителния директор или собственика на фирмата, което е определено минус за вас.

Каквото и да ви коства, въоръжете се с позитивно настроение. Не споделяйте колко сте уморени или ядосани от днешния ден, защото всички присъстващи също идват от офиса.

Допустимо е да пристигнете пръв, но не и да си тръгнете последен.

>>>>>>>Направи коледните празници весели<<<<<<

Не забравяйте, че шефовете имат очи и уши. Те може да не ви познават лично, но помнят физиономии, а неподходящото поведение по правило винаги се забелязва.

Облеклото също говори много за вас. Късите поли, дълбоките деколтета, джинсите и маратонките не са добър избор за коледно парти. Освен ако не става дума за маскен бал… Осведомете се предварително какъв тип облекло е подходящо или каква е практиката. Не прекалявайте с парфюми, грим, прически, за да не чуете „а, ти ли си… не можах да те позная“.

Оставете разговорите за работа за следващия ден. Не коментирайте промоции или заплати. Не стойте само при хората от вашия отдел. Разговаряйте с всички присъстващи. Сега е моментът да се спрете при колегата от другия офис, когото често срещате по коридора, но никога не сте заговаряли.

Не пропускайте възможността да се представите на шефовете от високите етажи. Идете при тях, подайте ръка, кажете името и отдела, в който работите. Добавете и няколко думи за коледното парти.

Идвате направо от офиса и днес нямахте време за обяд, нали? Внимавайте с количеството алкохол, което поглъщате. След второто питие, а понякога дори и след първото рискът да станете недискретни или да изгубите контрол е много голям.
Идете до бюфета, сложете в чинията си малко количество храна и се отдръпнете. По-добре е няколко пъти да си сервирате (така по-трудно ще ви забележат), отколкото да препълните чинията си. Не забравяйте, че не сте поканени заради алкохола и храната, а най-вероятно от благодарност за свършената работа през годината.

Забавни и интересни Коледни подаръци можете да намери >>>ТУК<<<

Избягвайте интимничене с колеги/колежки и присъстващи. Мястото е крайно неподходящо.

Вземете си довиждане с шефовете. Не забравяйте да благодарите на организаторите на коледното парти за приятното прекарване. Това е оценка за тяхната работа, в която са вложили много усилия. А и със сигурност ще им направите впечатление, защото малко хора се сещат да благодарят.

Автор: sisa

Сподели тази статия:
468 ad


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *