Как да се грижим за устните през зимата: съвети и актуални средства

Зимата има своите предимства – сняг, ски, ваканция, но студът може да се отрази негативно върху здравето и красотата на устните ви. Веднага щом паднат температурите, шансовете за напукани устни се увеличават драматично. Може да предотвратите тези процеси.

Използвайте скраб и след това овлажнявайте устните

Ако устните вече са изсъхнали, но още не са напукани, препоръчваме ексфолиране на кожата на устните. Точно както при използването на скраб за лице, е необходимо да ексфолирате мъртвите кожни клетки, същото важи и за устните. Някои вудове скраб за лице могат да се използват и за устни.

Не помисляйте да нанасяте червило преди да използвате скраб за устни. Нанесете го върху устните, разтрийте с пръсти, за да премахнете всякакви люспи и частици, а след това изплакнете с вода.

След тази процедура винаги трябва да овлажнявате устните. Нанесете дебел слой хидратиращ и възстановяващ балсам за устни.

Използвайте въздушен овлажнител

Грижата за устните може да изисква повече от козметични продукти. Когато въздухът е твърде сух, това може да доведе до напукване на устните. Ако смятате, че въздухът във вашия дом или офис е недостатъчно влажен (а това е често срещан проблем през зимата), помислете как да го отстраните – да инвестирате в добър овлажнител. Това малко устройство ще помогне на кожата и устните ви да останат здрави.

Не забравяйте за SPF

Независимо от сезона, е необходимо редовно да се прилага слънцезащитен крем – това важи и за устните. През деня, независимо от това дали слънцето грее или не, не забравяйте да приложите балсам за устни със SPF.

Опитайте оцветени балсами

Може би сте забелязали, че някои формули на червилата са прекалено сухи и стягат устните. Ако искате да избегнете това, опитайте да използвате балсами с оттенъци. Те придават на устните лек цвят и продължителна хидратация.

Спрете да облизвате устните си

Облизвате ли устните си? Ако отговорът е „да“, е време да се отървете от този лош навик. Може да мислите, че по този начин овлажнявате устните си, но това далеч не е така. Слюнката бързо се изпарява, което означава, че устните ви ще стават още по-сухи, отколкото преди да ги оближете. За да се отървете от този навик, избягвайте „ядливи“ балсами за устни.

Използвайте маски за устни

Сигурно сте запознати с маските за лице, но има и други версии на тези продукти. Днес може лесно да намерите маски, създадени за почти всички зони на тялото, дори и за устните. Ако устните ви се нуждаят от допълнителна интензивна хидратация или просто търсите начин да поглезите кожата си, опитайте с маска за устни.

Обличайте се според времето

Ако не искате студеният вятър да изсушава лицето и шията, носете шал, който да покрива и устните, за да се предпазите от зимните климатични условия.

Автор: Mariela

Сподели тази статия:
468 ad


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *