Как да се справите с еректилната дисфункция

Еректилна дисфункция (ЕД) или мъжка импотентност представлява нарушение на сексуалния живот на мъж поради невъзможност за осъществяване на ерекция или за поддържането й. Смята се, че около 10% от мъжете в цял свят са засегнати от това състояние. Еректилната дисфункция е проблем, с който може да се живее, но значително нарушава качеството на живот на мъжа и неговото самочувствие.

Еректилната дисфункция е проблем, за който трябва да се говори и да се намират причини и решения!

Много мъже отказват да потърсят лекарска помощ при съмнение за този проблем заради обществени предразсъдъци и убеждения. Но това е неправилен подход, защото еректилната дисфункция освен, че влошава качеството на живот, но и може да създаде трудности във взаимоотношенията с партньора. Мъжката импотентност в обществото се възприема като загуба на мъжественост, което създава пречки в разрешаването на този проблем. Като всяка една система в човешкия организъм, мъжката репродуктивна също боледува и е напълно нормално да бъде потърсена помощ в тези ситуации

Какъв е механизмът на ерекцията?

 След стимулация чрез нервни влакна достигат импулси до централната нервна система, които обратно изпращат сигнали за разширяване на артериалните кръвоносни съдове. По този начин се увеличава притока на кръв към пениса (по-точно към кавернозните тела). Венозните съдове се притискат и по този начин навлязлата кръв трудно се оттича и това задържа ерекцията. След оргазъм венозните съдове отново се дилатират (разширяват) и кръвта се оттича към циркулацията. Ерекцията спада. При еректилна дисфункция са нарушени тези процеси.

Свързани статии: Проблемите с ерекцията съкращават живота

                                         Сао палмето – свойства и приложение

Какви са причините за еректилна дисфункция?

  • Органични причини
  • Психогенни причини

Органичните причини са свързани със заболявания на най-различни органи и системи: заболявания на пениса и простатата, заболявания на съдовете, които нарушават техния лумен и следователно кръвотока, хормонални проблеми.

Психогенните причини са сравнително по-чести. Те са свързани със стрес на работното място, в семейството или други фактори, които създават напрежение и безпокойство у мъжа. При стрес няма как да се задейства описаната каскада от процеси и да се стигне до ерекция.

Какво е лечението?

То е комплексно и зависи от причината. Органичните причини трябва да бъдат лекувани. При психогенно причинената еректилна дисфункция трябва да се работи върху промяна в начина на живот и отстраняване на стресовите фактори. Има и медикаменти, които увеличават притока на кръв към кавернозните тела на пениса. Това са инхибиторите на ензима фосфодиестераза 5. Лечението трябва да бъде етиологично и ако не бъде открита причина, тогава симптоматично.

Еректилната дисфункция трябва да бъде лекувана, защото всеки мъж има право да води задоволителен начин на живот и да се чувства добре. 

Съветваме ви, на първо време да се успокоите и да знаете, че всеки проблем си има решение. Може да опитате с билкови продукти за ерекция, като Makagra. Натуралният продукт Makagra e под формата на орално желе и ще ви осигури силна и продължителна ерекция за само 30 минути след приемане. Makagra е с инстантен ефект 1 желе е достатъчно, за да получите желания ефект само половин час след като я изпиете. Освен здравата ерекция, пениса Ви ще е много по-голям в еректирало състояние: Науката криеща се в Makagra.

 

Автор: Mariela

Сподели тази статия:
468 ad


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *