Какво е общото между фитнеса и секса?

Какво е общото между секса и фитнеса?

Установено е, че във физическо отношение сексът може да е по-резултатен от фитнеса. По време на „сексуални упражнения“ за 5 минути се изгарят толкова калории, колкото за 15 минути занимания на степер или бягаща пътечка.

Ако ви се случи да участвате в бягане на кратки разстояния или решите да поставяте световен рекорд по колоездене, т..е. да работите на предела на силите си, сърцето ви ще бие така, както и по време на страстен полов акт – в диапазона 140-160 удара в минута.

Добрият секс тренира сърдечните мускули и така предотвратява сърдечносъдовите заболявания не по-лошо от супер модерните тренажори.

От проучванията на медици и физиолози вече е ясно, че хората, които правят любов не по-рядко от два пъти седмично, имат покрепко здраве от онези, които пренебрегват това или по някаква причина не могат да си позволят такъв „разкош“.

Редовният секс, според лекарите, предпазва жената от рак на гърдата, а мъжа – от рак на простатата, лекува от депресия, повишава имунитета и дори развива интелекта. По време на полов акт работят огромно количество мускули – не само на краката, дупето, но и на корема, гърдите, ръцете и гърба. А когато сме обзети от емоции и погълнати от приятни усещания, бързата тренировка в леглото побеждава всяка друга конкуренция.

Ще кажете: значи нямам нужда от изморителни и скъпи тренировки, за да се поддържам в добра форма. Съвсем не: сексът и фитнесът са взаимносвързани, а не се изключват взаимно. Сексът е типично аеробно упражнение, което е с различни интервали на активност. Но за да може напълно да замени физическите натоварвания, би ни се наложило да прекарваме в плътски забавления минимум 1 1/2 -2 часа на ден, без забавяне на темпото. Психологически това би изглеждало като досадна рутина.
Партньор вместо тренажор?

Повече спорт – по-хубав секс

Скорошно изследване показва, че физическите упражнения подготвят жената за сексуална възбуда и усилват желанието. А според статистиката, около 1/3 от жените страдат от понижено сексуално желание. Почти 90% от участничките в експеримент споделили, че след занимание със спорт желанието им е по-голямо. Най-добре е жените да се занимават със секс 20 минути след тренировка, когато мускулите все още активно се снабдяват с кислород.

Как заниманията със секс влияят на фитнеса?

Известно е, че мъжете спортисти значително подобряват резултатите си с помощта на продължително въздържание. Това се обяснява лесно: при еякулация мъжът губи много хранителни вещества (витамини и микроелементи), които се възстановяват с храната след определено време. Освен това по време на полов акт се извършва рязко изхвърляне на тестостерон в кръвта на мъжа, а след приключване концентрацията на този хормон рязко пада. А тестостеронът отговаря именно за физическата издръжливост на мъжете.

При жените всичко е обратното: по време на оргазъм те се освобождават от натрупания стрес, психологическо напрежение и набират сили. 

Сексът в полза на фитнеса

Разбира се, не става дума за това насред секс да се захванете с натоварване на точно определени мускули – да броите, да се съсредоточавате в това. Би било странно и глупаво. Но всъщност доста добре можете да натоварвате тялото. Например за жените позите, в които стоят с изправени нагоре крака, са доста полезни за бедрата – ако се задържите в такава поза, дори да подпирате краката с ръце, това си е истинска силова тренировка.

И още: не отказвайте вие да сте отгоре. Всъщност това ви позволява голяма свобода и възможност вие да водите нещата, пък и е полезно за тялото. За ръцете и раменете при някои положения, като подпрете ръце на леглото и активно движите тялото, това са си лицеви опори. А ако лежите или седите върху партньора, ще правите коремни преси, полезни за корема, но и за краката. За мъжете доста полезни за мускулатурата са позите, които натоварват краката и ръцете – например сексът в изправено положение, като партньорката е на хълбока на мъжа, натоварва краката и ръцете доста сериозно. И, разбира се, класическата поза, когато мъжът е отгоре, със сигурност натоварва тялото му като при сериозни лицеви опори. Но да видим тогава, щом има толкова натоварване в секса, как фитнесът може да помогне.

Фитнесът в полза на секса

За мъжете, които искат да „удържат положението“ във всяка поза, е добре да тренират, като приклякат с гирички в ръце, вдигнати към раменете. Четириглавият мускул се тренира, като правите дълбоки прикляквания с щанги на раменете. Добри за цялостната форма са резките надигания с издишане от клек до изцяло изправено положение на пръсти. Жените понякога се притесняват от липсата на достатъчно гъвкавост на тялото. Ако ходите на фитнес – там всяка тренировка има и разтягане. Можете да добавите и занимания с йога.

>>> Увеличете обема на мускулите си с Tribulus <<<

 

Четете още:

Как фитнесът се отразява на здравето

Какво не трябва да ядем преди фитнес

Автор: Mariela

Сподели тази статия:
468 ad


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *