Кои са най-мощните антиоксиданти сред храните и какво знаем за тях

В края на зимата мерките за засилване на имунитета и предпазване от бактериите трябва да се засилят, защото усложненията след преболедуване от грип понякога се появяват и след седмици.

А какъв по-удобен и безопасен начин за превенция на усложненията, от подбирането на храни, които действат като природни антибиотици?

Можем да си набавяме редовно природни антибиотици – без рецепта, директно от трапезата, под формата на храни и ароматни подправки. Нека изобилстват в менюто ни. Напредъкът на медицината няма как да измести полезната стойност на тези храни, подсилена допълнително от един важен факт – нито една бактерия не може да развие резистентност към антибиотичното им действие.

Има няколко доказани такива, които притежават изявено антибактериално действие. 

Чесън

Специфичният аромат на чесъна през зимата отстъпва място по важност на мощните му лечебни свойства. Лабораторни изследвания показват, че той е ефективен колкото и пеницилина при лечение на банални бактериални инфекции. Има обнадеждаващи данни и за ефективността му спрямо някои супербактерии.

Джинджифил

Той е комплексно, антибактериално, противовирусно и фунгицидно природно средство. Ползва се успешно за допълване лечението на респираторни инфекции и за овладяване на най-показателния им симптом – кашлицата. Клинични проучвания показват, че показва висока активност дори срещу бактериите, причинители на пневмония.

Черен бъз

Дори консервираните продукти от този плод показват висока антибактериална ефективност благодарение на едно основно действие. Черният бъз има мощен имуностимулиращ ефект, който позволява различни типове бактериални инфекции да се овладеят и без прием на антибиотици.

Опитахте ли най-мощния продукт за възбуждане – Makagra Той е под формата на орално желе, е изключително удобен за употреба. Той е безвреден и е изцяло на билкова основа. В състава на Makagra влиза и есктрактът от глог.

Четете още:

Антиоксидантите – митове и факти

Свободни радикали и антиоксиданти

Автор: Жаклин Иванова

Сподели тази статия:
468 ad


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *