Магнезиево олио и ползите от него

Магнезий може да бъде открит в нефилтрираната вода за пиене, в млечните продукти, зеленчуците, зърнените храни, плодовете и ядките.

По тази причина всички тези продукти трябва да присъстват в хранителния план. Друг подходящ начин човек да си набави достатъчно количество магнезий е използването на магнезиево олио.

Въпреки името си, магнезиевото олио всъщност не е олио. Името на магнезиевото олио идва от мазната му консистенция, дължаща се на смесването на магнезиев хлорид и вода.

Недостигът на магнезий има негативно влияние върху здравето и се свързва с хипертония и сърдечно-съдови заболявания, коронарна болест на сърцето, метаболитен синдром, инсулт, остеопороза, намалена инсулинова чувствителност, астма, мигрена и главоболие, възпаление, липса на енергия и стомашно-чревни проблеми.

Установено е, че приетият магнезий през устата не се абсорбира достатъчно добре. Най-ефективният начин човек да си набави нужното количество магнезий е чрез магнезиево олио.

Локалното прилагане на магнезий върху кожата с помощта на магнезиевото олио е най-подходящият начин да захраните тялото си с ценния минерал.

Освен това, приложено директно върху кожата, магнезиевото олио въздейства почти незабавно. Добрата новина е, че когато човек използва магнезиево олио, организмът усвоява само това количество магнезий, от което се нуждае. Използвайки магнезиево олио, нямате място за притеснение, че може да има предозиране.

Необходимото дневно количество магнезий за жените е между 310 и 320 милиграма, а за мъжете – между 400 и 420 милиграма.

Магнезиевото олио се прилага директно върху кожата. Най-добре е процедурата да се извършва след душ, когато кожата е чиста. След намазване с магнезиево олио, продуктът трябва да се втрие старателно в кожата и да бъде оставен да се абсорбира в продължение на 30 минути. Най-подходящи участъци за намазване с магнезиево олио са коремната област и подмишниците.

Първите пъти след употребата на магнезиево олио може да усещате изтръпване на кожата, което с времето и честата употреба ще отшуми.

Ако изпитвате някакви болки, масажът с магнезиево олио може да ви помогне да намалите неприятните усещания. Масажът сам по себе си насърчава притока на кръв, което прави усвояването на магнезия още по-лесно. Мускулни спазми и болки лесно могат да бъдат облекчени с магнезиево олио.

Магнезиево олио може да бъде закупено от аптеките.

Не позволявайте на излишните килограми да убият самочувствието ви! Lipoin ще реши проблемите ви с наднорменото тегло. Капсулите Lipoin са изцяло натурални и безвредни. Прочетете повече ТУК!!!

Четете още:

Няколко причини да започнете да използвате кокосовото олио

Масло от амла – новата суперхрана за възстановяване на косата

Автор: Мария С.

Сподели тази статия:
468 ad


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *