Маслото от лавандула премахва нервното напрежение

Латинското наименование на лавандулата е „lavare“, което означава „измивам“. Маслото се извлича предимно от цветовете на лавандулата чрез парна дестилация. То притежава свойството да премахва нервното напрежение, да облекчава болката и да дезинфекцира кожата. Също така подобрява кръвообращението и намалява дихателните проблеми.

То е природно средство за лечение на безсъние. Проучвания при пациенти в старческа възраст показват, че сънят им става по-редовен след като заменят лекарствата за безсъние с ароматерапия с лавандулово масло поставено непосредствено до леглото.

Ароматът на лавандулата има успокояващо действие. Терапия с масло намалява тревожността. Такава терапия се препоръчва при лечение на мигрена, главоболие, депресия, нервно напрежение и емоционален стрес Също така увеличава умствената активност. Според изследвания за положителния ефект на лавандуловото масло, хората, които вдишват по-често аромата на лавандула или розмарин, имат по-малки нива на стрес и тревожност, повишават се умствените функции.

Автор: Mariela

Сподели тази статия:
468 ad


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *