Защо е ценно месото от фазан

Месото от фазан се добива от специално отглеждани за целта птици.

То е високоценено, заради своите здравословни свойства. Богато е на протеини, желязо, витамини от B група, фосфор, селен.

Благодарение на тези нутриенти, консумацията на месо от фазан спомага за образуването на червени кръвни клетки и хормони, участващи в синтеза на въглехидрати, мазнини, белтъчини и съдейства за поддържане на имунната и нервната системи в отлично състояние.

Витамин B6 намалява нивата на естроген, стабилизира нивата на кръвната захар, особено при бременност и предотвратява образуването на камъни в бъбреците. Витамин B3 насърчава преобразуването на хранителните вещества в енергия, укрепва кръвоносните съдове, намалява холестерола и заедно с други нутриенти насърчава функционалността на храносмилателната система.

Благодарение на протеините, месото от фазан подпомага правилното развитие и растеж на организма, благоприятства ензимните функции и укрепва костите.

По подобен начин влияе и фосфорът, съдържащ се в месото. Освен, че подобрява устойчивостта на опорно-двигателната система, участва в клетъчното делене, образуването на мускулна тъкан, както и мозъчната дейност.

Фазановото месо е богато на селен, а той от своя страна защитата от развитието на сърдечно-съдови заболявания. Минералът засилва имунната система, забавя процесите на клетъчно стареене, тъй като проявява антиоксидантни свойства. Действието на селена е свързано с активността на витамин E.

Поддържайте психическото си здраве с натуралните хранителни добавки на Bulgaricus <<<

Наличието на вода поддържа телесната хидратация, затова месото от фазан е препоръчително за консумация от бременни жени, кърмачки, хора, изложени на динамично ежедневие и активно спортуващи.

Други хранителни вещества, съдържащи се в състава на тази храна са: цинк, калий, магнезий, витамин B2, витамин B12, калций, витамин E, йод и натрий. Използва се в кулинарията за приготвяне деликатеси и различни блюда.

Подготовката му изисква повече време и специални маринати, преди да премине през термична обработка.

Фазаново месо бихте могли да си набавите от специализирани магазини за дивеч, както и от хипермаркети – замразено или прясно.

Четете още:

Какво наистина знаем за витамин С?

Автор: eli

Сподели тази статия:
468 ad


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *