Метионин

Метионин е сяра-съдържаща протеиногенни аминокиселини, действащо като междинен продукт в биосинтеза на различни фосфолипиди. Важен е при един въглероден метаболизъм и помага на детоксикация в черния дроб. Междувременно, неправилното преобразуване на Метионин може да доведе до атеросклероза. С други думи, това е една от най-незаменимите аминокиселини, необходими за вашето здраве, но проблемът е, че тя не може да се произвежда в организма.

meti

Метионинът всъщност е доставчик на сяра и няколко други съединения, от които тялото ни се нуждае, за нормалния метаболизъм и растеж. Както знаете, сяра, е ключов елемент и е много важна за нашия живот. Ако ви липсва адекватен прием на сяра, тялото ви ще бъде в състояние да произвежда и да използва някои антиоксидантни хранителни вещества. Ето защо, Метионин е много ценено хранително съединение. Например европейските лекари го използват за лечение на такива състояния като депресия, възпаление, заболявания на черния дроб, както и някои мускулни болки. Тази аминокиселина е особено полезно за хора, страдащи високо количество на естроген в организма.
Обикновено, повечето хора не трябва да вземат добавка на метионин, когато са в добро здраве. Можете да получите тази аминокиселина от храни като месо, риба, и млечни продукти.

Автор: izdrave

Сподели тази статия:
468 ad


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *