Най-добрите и най-лошите диети за 2017 година

Празничните трапези приключиха и много от нас започват отново да ровят в интернет в търсене на идеалната диета, която ще помогне да оформим мечтаното тяло.

Най-лошата диета за 2017 година

Кето-диета и  Протеиновата диета на Дюкан: лош дъх, запек, умора

В началото на миналата година, тази диета може да е била една от най-поулярните, но до края на 2017 г кетонната диета за изгаряне на мазнини е загубила своето лидерство, завършвайки последна в годишния доклад за най-добрите диети от US News&World Report. Тази популярна диета с ниско съдържание на въглехидрати разделя последното място с протеиновата диета на Дюкан, за която се говори, че я спазват Дженифър Лопес и Кейти Пери.

И двете диети са в полза на ниското ниво на въглехидрати, както и идеята, че като се даде предимство на други макроелементи, можете да принудите тялото си да изгаря мазнините, което води до бърза загуба на тегло. Въпреки това, хората, които спазват тези диети, често се оплакват от умора и липса на концентрация, тъй като телата им трябва да се адаптират лъм недостига на въглехидрати.

Експертите, изготвящи годишния доклад, са взели предвид дългосрочните последици от диетата, лекотата на спазване и загубата на тегло. Този доклад се счита за много надежден източник на информация за хранително-вкусовата промишленост, което означава, че кето-диетата и диетата на Дюкан вероятно вече са в миналото.

Що се отнася до кето-диетата, експертната група изрази загриженост относно високото съдържание на мазнини, което представлява 70℅ от ежедневното потребление. Това означава, че нивото на въглехидратите е много по-ниско от първоначално заложеното. Според диетолозите, количеството на въглехидратите ще се равнява на една ябълка на ден.

Кето-диетата не учи хората да придобиват навици за здравословно хранене. Може би е ефективна за бърза загуба на тегло, но повечето хора едва ли ще се откажат завинаги от макарони и хляб, да не говорим за боб и плодове.

Тази диета се състои основно от протеини и включва 10-дневен период, в ойто човек консумира неогранчен брой протеини (говеждо, телешко, свинско, риба, яйца и т.н.). Такъв ограничен план може да доведе до недостиг на хранителни вещества, казват експертите, в допълнение към други неприятни странични ефекти като лош дъх и запек.

Най-добрите диети за 2017 година

DASH и Средиземноморската диета: прости, ефективни и полезни за сърцето

Първото място беше разделено между две диети – DASH (диетичен подход срещу хипертонията) и Средиземноморската диета.

Първата е създадена за борба с хипертонията, така че е богата на плодове, зеленчуци и растителни протеини, а втората е оценена за намаляване на риска от развитие на сърдечни заболявания. Тези две диети се считат за най-полезни през изминалата година поради акцента върху пълнозърнестите храни.

Докато DASH се нарежда в списъка на „най-добрите диети за здравословно хранене“, средиземноморската диета е първа в списъка на “ най-лесните диети“ и „най-добрите зеленчукови диети“.

>> Ако не сте намерили подходящата диети или ако вече имате метод, с който да поддържате здравословните за вас килограми, вземете Lipoin. Натуралните таблетки Lipoin ще ви помогнат да изгорите излишните мазнини и поддържате тялото си във форма. <<<

Автор: Mariela

Сподели тази статия:
468 ad


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *