Нелина: Не съм на върха, но съм била там

Нелина представи в „Открит микрофон“ новия си фолклорен албум „Празник е“ и отговори на многобройните въпроси на феновете защо не прави по-често песни.

Една от най-стилните дами в поп фолка е щастлива, че се е посветила на музиката, но не крие и трудностите, които съпътстват професионалния й път.

„Благодарна съм на Господ, че съм от хората, които имат възможност да работят това, което много харесват и да водя един нормален живот. Но за нашата продукция виждате какви неща се правят – проекти, една песен над 40-50 хиляди лева…

Аз за една година долу-горе изкарвам такива пари, я изкарам, я – не. Не мога да си позволя да ги затворя в един проект… Има изпълнители, които могат да си позволят това шоу.

Браво на тях, че успяват, че намират начин, че намират хора, с които да го правят. Те са вече друга категория изпълнители“ – казва Нелина.

Певицата подчерта, че без спонсори и без намеса от страна на продуцента няма как да се правят качествени проекти.

„Аз сама не мога да се моля, не! Без такива помощи ние, редовите изпълнители, не можем да си позволим лукса да правим грандиозни проекти, каквито би ни се искало.

Много са скъпи тези неща – режисьори, декори, статисти, сцени… Ако искаш да направиш нещо различно, трябват минимум 20 хиляди лева.

Това са много пари за мен“ – заявява изпълнителката и казва, че макар да има убедителна музикална кариера, наистина се чувства като редови изпълнител, а не като звезда.

„Така се усещам – редови изпълнител. Знам какво е да си на върха, била съм там, сега не съм. Аз съм човек реалист. От 97-ма година съм в „Пайнер“ и от десетина години продуцентът ми е този, който преценява и има решаваща дума.

Той казва колко песни да направя, какви, дали въобще да правя песен, колко да се рекламирам, колко да ми струва клипа, какво да ми отпусне, т.е. аз нямам свободата да бъда творец, да правя каквото искам…

А и това изисква много финанси… Негово величество продуцентът е отгоре. Нали затова си давам процента от моите участия, за да може той да продуцира нещата ми“ – откровена е Нелина.

Автор: Mima

Сподели тази статия:
468 ad


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *