Няколко интересни факта за мускулите

В човешкото тяло има повече от 600 мускула. Обикновено хората възприемат мускулите като средство за демонстриране на сила или като части от тялото, които с упражнения можем да изваем.

1. Мускулната тъкан представлява 35-30% от общото ви тегло, казва Нелсън. Сещайте се за това, когато след усилени тренировки забележите, че сте качили няколко килограма.

2. За всеки килограм мускул, човек изгаря до 50 калории повече.

3. Използването на по-тежки тежести няма задължително да направи мускулите ви по-силни. За да увеличите силата си, трябва да поддържате добрата си форма постоянно. Останалото се случва от само себе си.

4. Въпреки че не може да набележите загубата на тегло на определено място, може да набележите развитието на определени мускули. Правете тренировки, насочени към мускулите в зоната, която желаете на намалите и резултатът няма да закъснее.

5. За една стъпка човек използва близо 200 различни мускули, казва Нелсън.

Свързани статии:  Изграждане на мускули на краката

6. Нашите мускули запомнят движенията, които правим. Затова, когато ви се наложи да си починете малко от фитнеса, имате нужда само от няколко загряващи упражнения, които да напомнят на тялото ви да влезе отново във форма.

7. Най-изразителни са мускулите на лицето. Необходими са 17 мускула, за да се усмихнем и 43 мускула, за да се намръщим.

8. Не може да предизвикате загуба на мазнини само в една определена част от тялото като например корема. Истината е, че корем ще започне да се прибира, чак когато общият процент на мазнините в цялото тяло намалее.

12. Мускулите тежат също толкова, колкото и мазнините, само че за разлика от тях те са по-плътни и затова мускулестото тяло винаги изглежда визуално по-слабо макар и на килограми да е същото като отпуснатото.

18. Много по-трудно е да натрупате 5 килограма чиста мускула маса, отколкото да свалите 5 килограма телесни мазнини

За да увеличите мускулната маса, вземете Anavor. Изцяло натурална формула, която освен мускулната маса, ще увеличи и силата и издържливостта си.

Автор: Mariela

Сподели тази статия:
468 ad


Trackbacks/Pingbacks

  1. Механизъм на мускулния растеж I-ва част - izdrave.bg Най-свежия Здравен портал Новини, Билки и Билколечение - […] Четете още: Няколко интересни факта за мускулите […]

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *