Няколко упражнения за стягане с пудовка

Пудовката е уред за силова тренировка, подходящ за домашни условия.

С помощта на пудовка можете да натоварвате различните мускулни групи. Вижте какво трябва да знаете за пудовката, както и някои упражнения с този уред у дома.

Както преди всяка тренировка с тежести, и преди да започнете упражненията с пудовка, разгрейте. Няколко минути кардио, съчетани със стречинг, ще ви предпазят от травми.

Колко тежка да е пудовката?

Тежестта на пудовката се определя спрямо физическата ви подготовка. Смята се, че идеалната като тежест пудовка трябва да ви позволява да направите минимум 5 повторение, но не повече от 20. В противен случай пудовката е съответно твърде лека или твърде тежка за вас. В повечето случаи начинаещите дами започват с пудовка, с тежест 10 или 12 кг.

Вижте нашите предложения за упражнения с пудовка.

  • Вятърна мелница с пудовка

Упражнението Вятърна мелница натоварва гърба, раменете, бедрата и коремните мускули. В началото може да ви се види трудно, но с времето ще свикнете да го правите. Застанете с широко разтворени крака. Вземете пудовката в едната. Бавно я вдигнете над главата с дясната ръка. Дръжте ръката изправена. С лявата ръка се наведете и докоснете пръстите на левия крак (или колкото ниско можете да стигнете). Върнете се в изходна позиция. Направете десетина повторения и сменете ръката.

 

  • Суинг с пудовка с две ръце

Суингът с две ръце натоварва раменете, гърба, дупето, бедрата и прасците. Застанете с широко разтворени крака, като поставите пудовката пред себе си. Хванете пудовката с две ръце. Като изпълнявате леки приклякания, движете пудовката нагоре-надолу, като най-високата точка е на нивото на гърдите ви. Направете 10 повторения.

 

  • Падове напред с пудовка

Падовето напред с пудовка натоварва раменете, гърба, коремните мускули, бедрата и дупето. Застанете с леко разтворени крака. Изнесете единия крак напред като го сгънете в коляното. Свийте другия крак така, че коляното да не докосва пода. Позицията на пудовката при това упражнение може да е разнообразна. Може да я държите с една ръка, пусната край тялото.

Друг вариант е да държите пудовката с две ръце и да я вдигате до нивото на гърдите, а когато сте по-напреднали – дори над главата.

Не позволявайте на излишните килограми да убият самочувствието ви! Lipoin ще реши проблемите ви с наднорменото тегло. Капсулите Lipoin са изцяло натурални и безвредни. Прочетете повече ТУК!!!

Четете още:

Кикбоксът: Новата ефективна дамска мания

Автор: eli

Сподели тази статия:
468 ad


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 × 3 =