Орехите са най-полезните са сърцето ядки

Считани за най-здравословните ядки, орехите са богат източник на омега-3 мастни киселини

Орехите са може би най-полезните за сърцето ядки, докладват лекари от University of Scranton (САЩ). Те сравнили нивата на антиоксиданти (по-конкретно полифеноли) в 9 вида печени и сурови ядки и два вида фъстъчено масло. Орехите излезли на първо място.

Печени или сурови, орехите били с най-големи количества полифеноли спрямо останалите ядки.

 Сред суровите ядки орехите били плътно следвани по съдържание на полифеноли от бразилския орех, шам-фъстъка, американския орех, фъстъка, бадема, макадамията, кашу, лешниците.

Сред печените ядки,орехите били отново първи, следвани пак от бразилския орех, но на трето място бил лешникът. След това били фъстъците, американския орех, кашуто, макадамията, бадема и шам-фъстъка.

Автор: Jaklin

Сподели тази статия:
468 ad


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *