Подходящият спорт за вас според кръвната ви група

Кръвната група е тайният ключ към стройната фигура. Тя не само определя начина, по който да се храним, но и избора на физическа активност. От кръвната група зависят също изгарянето на калориите, енергията и реакциите на стрес на организма.

Спорт при кръвна група 0

Хората с нулева кръвна група реагират незабавно при стрес. При напрегнати ситуации надбъбречните им жлези произвеждат голямо количество адреналин и други хормони, повишаващи енергийния заряд многократно.

Ако енергията се използва рационално, т.е. за активни физически натоварвания, напрежението се превръща в позитивни емоции. Редовните и усилени тренировки поддържат емоционалното равновесие и регулират теглото.

За да свалят килограми, трябва да се упражняват много интензивно. С повече спорт ще повишат киселинността в мускулната тъкан и ще ускорят изгарянето на мазнините.

Отдадат ли се на мързела, рискуват да се поддадат на негативните влияния на стреса и да си докарат безсъние, депресия, намален имунитет и затлъстяване.

Физическите натоварвания, които са най-подходящи за хората с кръвна група 0 са: аеробика – около 60 минути/3-4 пъти седмично, джогинг – 30 минути/3-4 пъти седмично, силови тренировки във фитнеса 30 минути/3 пъти седмично, плуване – 30-40 минути/3-4 пъти седмично, каране на велосипед – 30 минути/3-4 пъти седмично и др.

Спорт при кръвна група А

Хората с кръвна група А реагират внезапно на първия стадий на стреса (на тревожността) с безпокойство, раздразнителност и хиперактивност.

Стресовите сигнали директно нахлуват в нервната система.

Организмът се опитва да възстанови равновесието с трупане на мазнини в мастните депа. Ако не се противопоставят на напрежението навреме, увеличават прекалено риска от сърдечносъдови и дори ракови заболявания.

Препоръчва се средно интензивна физическа активност.

Физическите натоварвания, които са най-подходящи за хората с кръвна група А са: йога – 30 минути/3-4 пъти седмично, разходки сред природата, каране на велосипед – 30 минути/3-4 пъти седмично, плуване – 30 минути/3-4 пъти седмично и др.

Спорт при кръвна група АВ

Хората с кръвна група АВ реагират на стрес по същия начин, както хората от кръвна група А – интелектуално. Затова и препоръките относно характера на физическите натоварвания са същите.

Физическите натоварвания, които са най-подходящи за хората с кръвна група АВ са: бързо ходене – 30-40 минути/3 пъти седмично, източни бойни изкуства – 60 минути/3 пъти седмично, тенис – 60 минути/3 пъти седмично, аеробика – 60 минути/3 пъти седмично, силови тренировки във фитнеса – 30 минути/3 пъти седмично.

Видовете спорт, които предполагат остро съперничество и напрягат нервната система, са противопоказни. В противен случай организмът ще отслабва и ще се старае да попълни силите си чрез отлагане на мазнини.

Спорт при кръвна група В

Хората с кръвна група В понасят по-леко стреса. Това е така, защото реакциите им са едновременно на интелектуално и на физическо ниво, и се балансират.

Затова трябва да се правят упражнения, които от една страна не изискват голямо количество кислород, а от друга – не натоварват умствената дейност прекалено.

Физическите натоварвания, които са най-подходящи за хората с кръвна група В са:  бързо ходене – 30-40 минути/3 пъти седмично, източни бойни изкуства – 60 минути/3 пъти седмично, тенис – 60 минути/3 пъти седмично, аеробика – 60 минути/3 пъти седмично, силови тренировки във фитнеса – 30 минути/3 пъти седмично.

Ако искате за качите мускулна маса, вземете Anavor Това са изцяло натурални таблетки на билкова основа, което ще увеличатестествено размера на мускулите ви, ще повишат силата ви и ще се отразят благоприятно дори на либидото ви. Anavor нямат никакви странични ефекти.

Четете още:

Правила за огромни бицепси

10 причини да започнете тренировка с приятели

Автор: Mariela

Сподели тази статия:
468 ad


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *