Ползата от зелен чай и аскорбиновата киселина

Пийте зелен чай с цитрусови плодове. Толкова е полезно! Добавянето на аскорбинова киселина и захароза към зеления чай, 3 пъти увеличава усвояването на полезните елементи в кръвта.

Захарозата е естествен дизахарид. Той се съдържа в много плодове, но най-много е в захарното цвекло. Така че, добавянето на цвекло ще превърне зеления чай в отличен доставчик на витамини и микроелементи.

Добавянето на аскорбинова киселина и захар към зеления чай помага на организма да абсорбира полезните съединения в напитката. Това са установили изследователи от университета „Пъруд“ (САЩ). Експертите са установили, че аскорбиновата киселина увеличава усвояването на катехини – клас на полифеноли, които имат антиоксидантни свойства и се борят със сърдечни заболявания, рак, диабет, намаляват риска от инсулт и други здравословни проблеми.

Зелен чай

Катехини се съдържат и в какаото, и гроздето. Добавянето на аскорбинова киселина и захароза към зеления чай три пъти увеличава абсорбцията на полезни катехини в кръвта.

Изследователите съветват, към зеления чай да се добавя лимонов сок.

Лабораторните тестове са насочени към наблюдаване на разтворимостта, абсорбцията и храносмилателната стабилност на полифенолите.

Учените проучват свойствата на зеления чай в комбинация със захар и аскорбинова киселина.

Д-р Марио Феркузи е адаптирал храносмилателен модел към чревните клетки на човешкото тяло. Този нов модел, по-ефективно прогнозира как ще функционира продуктовата формула.

Аскорбиновата киселина повишава абсорбцията на чаените катехини.

Според д-р Феркузи, новият модел ще намали използването на лабораторни животни за научни експерименти. В бъдеще учените планират да провеждат клинични изпитания на ефектите на зеления чай в комбинация със захар и аскорбинова киселина върху хора.

Не позволявайте на излишните килограми да убият самочувствието ви! Lipoin ще реши проблемите ви с наднорменото тегло. Капсулите Lipoin са изцяло натурални и безвредни. Прочетете повече ТУК!!!

Четете още:

Диета със зелен чай

Изгорете ненужните мазнини със зелен чай

Автор: Mariela

Сподели тази статия:
468 ad


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 × 3 =