Преждевременна еякулация: как да се справите с нея

С този проблем се сблъскват 30% от мъжете в зряла възраст. И техните сексуални партньорки – също. Няколко мъже се осмелиха да ни разкажат за своите сексуални преживявания и за възможностите да „разтегнат“ удоволствието…

 Причини

С редки изключения преждевременната еякулация – а тя настъпва до или веднага след вкарването на половия член във влагалището – се поддава на лечение, независимо на каква възраст е потърпевшият. Но първо трябва да разберете какво я е породило.
Страх от неуспех. Може да го провокира силното „спортно“ желание за победа, т. е. за запазване на ерекцията по-дълго време. Тогава мъжът мисли само за едно: „Ще бъда ли на ниво?“
Неуспешен първи сексуален опит Мъчителните спомени за него могат отново да извикат страх от неуспех и да попречат на пълноценния сексуален акт. Нередовни сексуални контакти Ако мъжът прави секс рядко, това усилва неговата хипервъзбудимост. С други думи, колкото по-малко секс, толкова по-голяма опасност от преждевременно свършване.
.
Депресия Както явната, така и скритата депресия намаляват либидото. Физическа болка Невралгията, болката в костите и ставите, болезненото усещане в пениса или в тестисите могат да принудят мъжа да завърши бързо половия акт. Дори ако проникването видимо причинява болка в областта на влагалището у партньорката, и тогава мъжът ще иска да свърши по-бързо.
Има ли лечение?
Начините за лечение на преждевременната еякулация са толкова много, колкото и причините за нея. Понякога е полезно само да пиете лекарства, но в повечето случаи е достатъчно да минете кратък курс по психотерапия и да усвоите няколко упражнения. Френският сексолог Жанин Уесо (Jeanyne Hueso) е разработила ефективна методика за справяне с това сексуално разстройство, в която се използват техники от поведенческата терапия и хипноза. Лечението продължава само четири сеанса, всеки от които се състои от три етапа.
Можем да ви предложим едно много добро и удобно решение на проблема. Това е Cupidspray. Използва се локално, външно. Ще ви помогне да удължите времето на интимния контакт, като ще ви избави от моментите на неудобство от преждевременната еякулация. Cupidspray няма странични ефекти, можете да прочетете повече за него ТУК
Управление на еякулацията
 Този метод е много лесен за прилагане. Когато мъжът почувства приближаването на еякулацията, дава знак на партньорката си силно да стисне основата на половия му член. Механичното стискане пречи на спермата да навлезе в уретрата. След първото упражнение следва и второто – „старт-стоп“. Мъжът променя ритъма на движенията си и даже съвсем може да ги спре в зависимост от нивото на възбудата си.
Побеждаване на страха от неуспех 
За целта се използват различни психологически техники, в това число и хипноза. На базата на информация, получена от пациента, психотерапевтът измисля текст с много метафори и внушения, ориентирани към конкретния човек. След това записва гласа си на диск (на подходящ музикален фон). Прослушвайки записа, пациентът започва да се чувства доста по-уверен в себе си.
Внимание към партньорката На този етап се анализират нюансите в отношенията на мъжа към жената. Възможно е да бъдат изолирани по-дълбоки причини за преждевременната еякулация – такива като страх от влагалище въобще, латентна хомосексуалност или садистични наклонности.

Автор: Mariela

Сподели тази статия:
468 ad


Trackbacks/Pingbacks

  1. Билки за задържане на еякулацията - izdrave.bg Най-свежия Здравен портал Новини, Билки и Билколечение - […] Свързани статии: Преждевременна еякулация: как да се справите с нея […]

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *