Признаци на изтощението, вследствие на стреса

Стресът е едно от най-честите състояния на съвременното общество, което  игнорираме, но със сигурност разклаща здравето ни.

Изтощението вследствие на стрес, може лесно да се пренебрегне, тъй като това не е медицински термин и мнозина не го приемаме сериозно. Опасното в тези случаи е, че пренебрегвайки предупредителните знаци, застрашаваме умственото и физическото си здраве.

Ранните признаци на този вид изтощение са много: 

Безсъние; липса на концентрация; главоболие; загуба на апетит; храносмилателни проблеми; раздразнителност и/или гняв; симптоми на тревожно разстройство; симптоми на депресия.

Какво да направим, когато се окажем в това състояние?

Първо и най-важно е да отделим малко време за себе си – да си починем, да се разходим и да се фокусираме върху преживяванията, а не върху материалните неща, като източник на радост и удовлетворение.

Това, което допринася за нашето щастие и  благополучие, са преживяванията. Те стимулират мозъка ни по начини, които подобряват концентрацията и паметта.

Как да се предпазим от изтощението вследствие на стрес?

Най-добрият начин да предотвратим изтощението вследствие на стреса, е като си осигурим многобройни източници на радост и приятни емоции. Физическата активност, подкрепата от приятели и семейството, творчеството или просто като правим повече от това, което обичаме, могат да имат огромно значение.

Активната работа върху баланса в живота ни е от ключово значение да останем здрави и да се възстановяваме  по-лесно след сътресенията, които животът ни поднася.

>> Имате проблем с преждевременната еякулация? Използвайте Delayxetine орални желета и ще забравите за този проблем! <<<

Четете още: 

5 от най-добрите билки за борба с умората

5 начина с които да премахнем зимната умора

Справяне със стреса: стратегии от психотерапевтите

Автор: Жаклин Иванова

Сподели тази статия:
468 ad


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *