Пролин

В действителност, пролинът е съществен компонент на колагена, и поради това е от съществено значение за правилното функциониране на ставите и сухожилията. Освен това, тази аминокиселина помага за поддържане и укрепване на сърдечния мускул. Тъй като пролин е не-есенциална аминокиселина, която може да бъде получена от глутаминова киселина, не е необходимо да си я набавяте от хранителни източници. С други думи, човешкото тяло е в състояние да произвежда достатъчно пролин за собствена употреба. Подобно на много други аминокиселини, пролинът може лесно да се използва като източник на енергия за тялото.

Prolin
Що се отнася до предимствата на тази аминокиселина, пролинът е призната да бъде от полза в две неща. Първо, тя е отговорна за създаването на колагена, и второ, че помага за намаляване на артериосклерозата.
Както разбирате, липсата на пролин може да доведе до редица проблеми в човешкото тяло. Например, това може да доведе до множество щамове или сълзи в меките тъкани на човешкото тяло. В допълнение, липсата на тази аминокиселина може също да носи отговорност за по-бавно от нормалното изцеление.
Що се отнася до атеросклероза, пролинът предотвратява появата. Тази способност на аминокиселина е от съществено значение за поддържане на съответните нива на налягането в тялото, както и за транспортиране на дълги разстояния на кръв в кръвоносната система.

Автор: izdrave

Сподели тази статия:
468 ad


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *