Рак на дебелото черво. Симптоми и лечение

Ранните симптоми на рак не са видими в една трета от пациентите с рак на дебелото черво. Въпреки това, симптомите на това състояние са лесни за разбиране и се откриват, ако сте информирани за някои детайли от симптомите, свързани с рак на дебелото черво.

ь

Симптомите на рак на дебелото черво:

Когато един тумор, рак или друго заболяване на този тип ви изненада, вътре във вас, се инсталира чувството на страх.

Химиотерапията е очевидно добро лечение на тези заболявания, но преди всичко трябва да знаете какъв тип рак е хванал тялото ви. Ако можете да разберете за признаци и симптоми на рак в дебелото черво, можете да лекувате болестта, когато тя е в начална фаза и можете да се излекувате от това състояние.

Но реалността е, че пациентите и лекарите могат да открият болестта, чак когато тя достига по-напреднал стадий и се развие много. От съществено значение е, заедно с лекар да се изяснят симптомите и признаците, и как тялото изглежда, когато има рак на дебелото черво. В зависимост от вида на рак, лекарите ще предоставят данни за вида на химиотерапия, която ви е необходима.

Кървенето е най-често срещаният симптом при мъжете, така и жените. Това е в резултат на възпаление, причинено от тумор по време на прехода на седалката.

Местните признаци на рак на дебелото черво включват:

– проблеми и Запек;

– Диария;

– Отклонения и болки в стомаха;

– Наличието на кръв и бледо червено или тъмно червено потно около ануса;

– Болка в дупето.

Ако някой от тези симптоми се задържи за повече от две седмици, трябва да посетите лекар, за да се опита химиотерапия или всяко друго лечение, в зависимост от диагнозата на лекаря.

Системните симптоми на рак на дебелото черво:

– Принудително отслабване без диета

– Намален апетит;

– Признаци на умора или необяснима умора;

– Гадене или повръщане;

– Анемия

– Пожълтяване на кожата и лигавиците;

Що се отнася до рак на дебелото черво симптоми, лекарите могат да намират лесно. Трябва да се намерят обаче причините, които са задействали ракът, и тогава лекарят ще препоръча подходящо лечение.

Химиотерапия и други лечения се считат за най-добрата мярка за лечение на рак. Преди предписване на лечение, лекарят ще проучи медицинската история на пациента.

Автор: izdrave

Сподели тази статия:
468 ad


1 Коментар

 1. Здравейте!
  От известно време имам странна боцкаща болка ниско в лявата част на стомаха около вътрешната част на таза отиваща към слабините.
  Имам болка и в задната лява лумбална област.
  Постоянно ми изтръпва левият крак от петата,прасеца до ръката и врата.
  Хемоглобина ми е 114.
  Моля за съвет към какъв специалист да се насоча!Може ли това да са симптоми на рак на дебелото черво?
  Много благодаря предварително!

  Post a Reply

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *