Рецепти и съвети за заболяли от щитовидна жлеза

shtitovidnajlezaТя е разположена върху предната повърхност на шия­та. директно под адамовата ябълка.

Независимо от малкия си размер – тегло от 15 – 20 гра­ма. тази жлеза също изпълнява много важни функции. Щитовид­ната жлеза регулира практически всичките обменни процеси, които стават в организма. Този орган може да се срав­ни с диригент, който ръководи един оркестър, но не с по­мощта на палка, а с предаването на сигнали, осъществени с помощта на определени хормони.

Щитовидната жлеза изработва тиреоидните хормони (тироксин Т4 и трийодтиронин ТЗ) и калцитонин. Калцитонинът взема участие в регулацията дори на калция в организма, отговаря за здравината на костите, а също и за провежда­нето на импулсите в нервната и в мускулната тъкан.

Лечението на щитовидната жлеза с помощта на ле­чебни храни може да се изрази в следният набор от рецепти:

  • рецепта – от октор, който е консултант на в. „Доктор“

Настъргват се 2 с.л. тиква, 1/2 ч.л. мед и 3 капки йодова

тинктура. Сместа се разбърква, разстила се върху марля и се прави компрес върху мястото на щитовидната жлеза. Процедурата се повтаря 60 дни.

  • рецепта – за възли на щитовидната жлеза – от гр. Пловдив

Жителка на града е имала същия проблем в продължение на 2 месеца е пиела ленено семе на прах с мед. Възелчетата са изчезнали напълно.

  • рецепта – за много студен възел.

Лечението е с мед и чист восък, взет направо от пче­лар. Болната вземала по 1 с.л. от 3 до 5 пъти на ден. На пациентката е била предложена операция, която тя отка­зала.

След 1 месец отишла на изследвания и установили, че възелът се е стопил

  • рецепта: читателите, които имат проблем с набавяне­то на йод, трябва да знаят, че дневната нужда от него се съдържа в 200-300 г цвекло.
  • рецепта: благодарение на високото си съдържание на йод и фосфор, рибата подобрява обмяната на веществата, дава градивните елементи за образуването на хормони на щитовидната жлеза, възстановява енергийните резерви на мускулите и премахва чувството на умора.
  • рецепта – от билколечител в провинцията –

„Първото нещо, което трябва определено да направите, е да настържете една жълта тиква и поне 5 пъти през деня трябва да налагате щитовидната си жлеза с нея. Това ще ви помогне да изчистите малките й възелчета по кожата. Обикновено процедурата продължа­ва около един или два месеца.“

Автор: izdrave

Сподели тази статия:
468 ad


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *