Розмаринът облекчава тежестта в корема

Решението на проблемите с храносмилането често се намира по-близо, отколкото предполагаме.

Например в кухнята. От незапомнени времена билки се ползват като ефективно средство от народната медицина за подобряване дейността на стомашно-чревния тракт и превенция на проблеми като нередовен стомах, подут корем, запек, влошена перисталтика и други храносмилателни нарушения.

Проучванията показват, че розмаринът може да релаксира гладката мускулатура в стените на стомашно-чревния тракт. Спазмолитичният му ефект облекчава случаите на болки в стомаха, колики и усещане за тежест в стомаха.

Розмаринът има и директно противовъзпалително действие, асоциирано с високото съдържание в него на карнозол и карнозинова киселина. Те потискат активността на бактериите от рода Helicobacter и помагат за овладяване на стомашно-чревни оплаквания, провокирани от гастрит, язва и др.

Благоприятното действие на тази билка се дължи на разнообразните ползи, които тя носят за различни звена на храносмилателната система.

Тези ползи може да се изразяват в:

Антибактериално действие – унищожава бактериите, които увреждат лигавицата на стомаха и червата (най-вече тези от вида Helicobacter pylori).

Противовъзпалително действие – облекчаване на острото или хронично възпаление на лигавицата на стомаха или червата.

Спазмолитично действие – релаксират гладката мускулатура в стената на стомаха и червата.

Жлъчкогонно действие – увеличават секрецията на жлъчен сок за подпомагане на храносмилането.

Стимулиране дейността на полезните бактерии в чревната флора.

  • Не позволявайте на организма ви да се поддаде на тежките заболявания, които могат да засегнат всеки здрав човек! Доверете се на хранителните добавки на Bulgaricus. Във специалната секция “диабет“, ще намерите и най-подходящите добавки, предназначени за това заболяване.

Вижте още:

3 вида храни за блестящо чиста кожа

Масло от амла – новата суперхрана за възстановяване на косата

Автор: Мария С.

Сподели тази статия:
468 ad


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

8 + 16 =