Симптоми при хормонален дисбаланс

Хормоналният дисбаланс често се смята за проблем с трудно и продължително лечение. И тъй като хормоните играят съществена роля за здравето и щастието ни, дори лекото нарушение в нивата им може да доведе до драматичен ефект в теглото, настроението, външния вид, плодовитостта, енергичността и тревожността ни.

Симптоми:

1. Наддаване на тегло

Да, можете да водите здравословен начин на живот, да спазвате диета и да спортувате, но това не е единственото, което можете да направите. Много жени имат скрит хормонален дисбаланс, който затруднява поддържането на здравословно тегло. Един от най-често срещаните такива е не лекуваната или нововъзникналата инсулинова резистентност. Малки промени в диетата, като премахване на преработените храни, захарта и пшеничните продукти, са стъпки в правилната посока.

2. Напълняване в областта на корема и загуба на мускулна маса

Когато ендокринна ви система е под стрес, се стига до недостиг на определени хормони и свръх продукция на други (главно кортизол). Това кара тялото ви да натрупва мазнини. Ако те са главно в областта на корема, това е симптом за нарушена функцията на бъбреците.

3. Ниско либидо

Един от най-забележимите симптоми на хормоналния дисбаланс е пониженото либидо, което започва с нарушения в съня. Без качествен сън, продукцията на сексуални хормони може да намалее.

4. Умора

Не можете да се събудите сутрин? А умората, която ви застига следобед? Не е нормално да се чувствате мудни, разсеяни и психически затормозени. Лесни промени в диетата, като премахването на пшеничните продукти и повечето зърнени храни, ще ви помогне да стабилизирате кръвната си захар

.

5. Безпокойство, раздразнителност, депресия

Не се чувствате на себе си? Не, не е време за фармацевтични продукти. Тревожността и депресията са симптоми, че имате дисбаланс, натрупване на токсични вещества в организма, преумора в работата, стрес и най-вероятно лишавате тялото си от веществата, от които се нуждае.

Слушайте вътрешния си глас и предприемете необходимите действия, за да покривате нуждите на организма си. Ако не можете да се справите сами, потърсете консултация със специалист.

6. Безсъние

Безсънието стартира цикъла на физическия стрес и повишава нивата на кортизол, който причинява много хормонални дисбаланси. Всъщност няма сфера във вашият живот, която безсънието да не засяга.

7. Изпотяване

При много жени, нощното изпотяване и горещи вълни са първия знак, че нещо не е наред. Това не означава да започнете хормонално-заместителна терапия, а да започнете да си водите дневник на храните, в който описвате какво ядете и пиете, как се чувствате физически и емоциите, които се появяват след това.

Много пъти нашите емоции причиняват увеличаване на вътрешната ни температура. Следващият път, когато чувствате, че имате топли вълни, спрете и помислете за нещата, които се въртят в ума ви в този момент.

За да пребрите симптомите на хормонален дисбаланс, доверете се на Ladyagra. Изцяло натурални капсули, които по естествен начин ще коригират  хормоналния и хранителен дисбаланс и ще намаляват стреса, виновен за ниското Ви сексуално желание. Ladyagra увеличава женското либидо и връща пламенното желание за секс.

 

Автор: Mariela

Сподели тази статия:
468 ad


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *