Стафидена вода за прочистване на черния дроб

20160527.vbxjkpihqw

Вероятно не сте чували досега за стафидена вода, но тя бързо може да стане ваша любимка. Ако следвате лечебната процедура, която ви предлагаме, в продължение само на 4 дни, ще забележите, че храносмилането ви се подобрява и сте пълни с енергия.

Стафидената вода стимулира биохимичните процеси в черния дроб, подпомагайки процеса на детоксикиране на кръвообращението.

Защо е толкова полезна?

Лекарите често препоръчват да ядем стафиди сутрин, за да се радваме на здраво сърце, да елиминираме лошия холестерол, да понижим нивото на триглицеридите и да се предпазим от запек или проблеми със стомаха.

Стафидите са природен източник на витамини и минерали. Ползите от приема им се увеличават, когато ги консумирате, предварително накиснати във вода. Защото тогава захарта в съдържанието им намалява, но ценните хранителни вещества, които повлияват положително работата на черния дроб, остават непокътнати.

Естествен източник на антиоксиданти

Стафидите са един от най-добрите естествени източници на антиоксиданти. Представляват изсушени гроздови зърна, а както знаете, гроздето е богато на биофлавоноиди – вещества, които защитават човешкото тяло от вредното въздействие на свободните радикали и укрепват защитните сили на организма срещу болестите. Заложете на стафиди и стафидена вода, ако искате да се предпазите от развитието на сърдечно-съдови заболявания и такива, засягащи черния дроб.

Подпомагат процеса на детоксикиране на тялото

Черният дроб и бъбреците са жизненоважни органи, които прочистват кръвта, извеждат токсините и тежките метали, които се натрупват в тялото, предизвиквайки различни здравословни проблеми. Понякога важните функции, които те изпълняват, се повлияват негативно от лоша хранителна диета, консумацията на прекалено богати на мазнини храни или други нездравословни ежедневни навици. Пийте стафидена вода и ще забележите поразителното въздействие на стафидите върху себе си, особено в дни, в които се чувствате уморени и неенергични.

Подпомага храносмилането

Както казахме, консумацията на стафидена вода прочиства кръвообращението, стимулира чернодробната функция и подобрява храносмилането. Тази напитка стимулира и намаляването на стомашните киселини, подпомага и по-доброто преработване на храната и усвояването на хранителните вещества. Ще усетите ефекта още на втория ден.

Как да си приготвите стафидена вода?

Трябват ви 2 чаши вода (400 мл.) и 150 г стафиди, но подберете качествени. Игнорирайте прекалено светлите на цвят и тези, които блестят, защото техният вид не е естествен, а обикновено се постига с химична обработка. Спрете се на стафиди с по-тъмен цвят.

Измийте стафидите и ги оставете настрана. Кипнете 2 чаши вода. Добавете стафидите към тях и ги оставете да врат за 20 минути. А ако ги оставите да се киснат във водата цяла нощ, на следващата сутрин просто ги прецедете и претоплете част от получената напитка отново. Може да я пиете топла или дори гореща – според предпочитанията ви.

Важно е да консумирате стафидена вода на празен стомах. След това изчакайте да минат 30-35 минути, преди да преминете към закуската. В идеалния случай изпълнявайте тази процедура в продължение на няколко дни, не по-малко от 4.

Може да прилагате тази процедура веднъж месечно и да сте спокойни, че консумацията на стафидена вода няма странични ефекти. Удивителното в случая е, че по време на приема на стафидена вода ще консумирате по-малко количество захар, отколкото съдържащата се в самите стафиди.

Автор: Mary A

Сподели тази статия:
468 ad


1 Коментар

  1. Никъде не пише какво количество трябва да се приема на ден?

    Post a Reply

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *