Тирозин

Тирозинът представлява изходен материал за невротрансмитери. Тази аминокиселина също повишава плазмените нива на невротрансмитери, особено допамин и норадреналин, както и участва в синтеза на енкефалини, предоставящи болкоуспокояващи ефекти в организма. Споменатите по-горе съединения са много важни от гледна точка на здравето на мозъка, тъй като те са отговорни за предаването на нервните импулси и предотвратяване на условия като депресия. Освен това, допаминът също е от съществено значение за психичното функциониране и настроение, и затова се използва широко за лечение на лека депресия и дори стимулира сексуалното желание. Според редица проучвания, които се провеждат по целия свят, тази аминокиселина се оказа ефективна в облекчаване на стрес, тревожност.

triozin (Small)
Тирозин е известен по целия свят за подпомагане и съдействие на невротрансмитерите в мозъка. Това е особено важно за хората, живеещи в стрес, които са на възраст, или уморени, защото в тези хора, наличието на тирозин е изчерпан.
Тирозин е от съществено значение за производството на редица важни хормони като тироксин, който играе ключова роля в регулирането на метаболизма, психичното здраве, здравето на кожата. Освен това е известен, за намаляване на съдържанието на мазнините в тялото, за да помогнете за производството пигмента по кожата и косата и за положително повлияване на щитовидната жлеза, хипофизата и надбъбречната жлеза.

Автор: izdrave

Сподели тази статия:
468 ad


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *