Уникален японски масаж за лицето

Японският масаж на лицето срещу бръчки “зоган” (в превод от японски означава “създаване на лицето”) има древни корени. Масажът възражда “зоган” (цоган) и го представя на популярния японски експерт по красотата – Юкуку Танака.

През последните няколко години тази техника за масаж предизвиква нестихващ интерес от страна на жените от всички възрасти. Юкуку Танака описва “зоган” в книгата си “Масаж на лицето” и издава поредица от видео обучения на масажа “зоган”. Масажът е известен още и под името “масаж Aсахи”.Прилагането на подмладяващия масаж “зоган” в продължение на 3 минути на ден, ще ви помогне да изглеждате с 10 години по-млади.

Лесният за усвояване от всеки самомасаж постига забележим подмладяващ ефект: бръчките намаляват, кожата става по-еластична и гладка, хармонизира се и се стяга овалът на лицето, намалява отокът и торбичките под очите. Анти-стареещият му ефект се постига благодарение на въздействието върху магическите “точки на красотата”.

Ако прилагате подмладяващия масаж “зоган” в продължение на 3 минути на ден, ще изглеждате с 10 години по-млади.

Ето и препоръките на Юкуку Танака за правилното прилагане на анти-стареещия самомасаж “зоган”:

• Задължително е предварително да почистите кожата на лицето.
• Извършването на масажа трябва да е задължително със специален козметичен крем (млякото за отстраняване на грим също е подходящо).
• Предварително изучете местата на локализация на лимфните възли, внимателно масажирайте лимфната система, без силен тласък и без да натискате агресивно лимфните възли.
• Препоръчително е да приключите масажа с меки, довършителни движения по страничните контури на лицето, започвайки от лимфните възли около ушите, а след това по врата и чак до ключицата.

Автор: Mariela

Сподели тази статия:
468 ad


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *