Валин

Тази аминокиселина предотвратява разрушаването на мускулите, защото тя доставя на мускулите допълнителна глюкоза, отговорна за производството на енергия по време на физическа активност.

valin (Small)
С други думи, валин е основна аминокиселина важно за плавно нервна система и когнитивната функция. Валин е една от трите разклонени вериги аминокиселини, заедно с левцин и изолевцин. Тази аминокиселина не може да се получи от тялото и трябва да бъде получена чрез храната или чрез добавки. Валин е важна за ежедневните функции на организма и за поддържането на мускулите, както и за регулиране на имунната система. Тази конкретна аминокиселина не се преработва от черния дроб. Можете да я получите от храни, като боб, листни зеленчуци, домашни птици и мляко.
Валин предоставя многобройни предимства, като подобрение на безсъние и нервност. Освен това, тя помага за облекчаване на заболявания на мускулите, както и да бъде потискан апетита. Тази аминокиселина също значително подобрява регулацията на имунната система.

Автор: izdrave

Сподели тази статия:
468 ad


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *