Витамините в пъпеша

Пъпешите са с ниско съдържание на калории, но са с високо съдържание на витамини и минерали. Те съдържат почти никакви мазнини или наситени мазнини, което ги прави отличен избор за закуски или странично ястие.

Витамин С

Витамин С е антиоксидант витамин, който играе важна роля в растежа и поддържането на всички тъкани във вашето тяло. Той функционира при заздравяване на рани и възстановяването на хрущяли, кости и зъби. Възрастните трябва да получават 90 mg дневно витамин С. 1-чаша пъпеш осигурява 65 mg витамин С.

Витамин А

Витамин А е важен за здравите зъби, кожата, костите и лигавиците. Помага на зрителната система чрез подпомагането на здравето на ретината. Недостатъчният витамин А може да доведе до лошо функциониране на имунната система. Канталът е с високо съдържание на витамин А, с повече от 25% от препоръчителната дневна сума в 1-чаша.

Калий

Калият е важен минерал в поддържането на здравето на сърцето. Консумирането на адекватни количества калий във вашата диета може да понижи кръвното налягане и да намали ефекта от висококачествените натриеви храни. Възрастните трябва да получават 4700 mg калий на ден.

Автор: izdrave

Сподели тази статия:
468 ad


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

11 + 7 =