Всичко,което трябва да знаем за тестовете за бременност

Преди векове жените на практика е трябвало да гадаят дали са бременни.

Знаци като пропуснат месечен цикъл, системно гадене при всякакви миризми и наедряващ корем подсказват състоянието на жената, но не на 100 %.

Слава Богу днес доста по-бързо и от рано една жена може да разбере дали е заченала или не. Достатъчно е при първото съмнение да си закупи тест за бременност, вместо да тича веднага при гинеколога си.

Какво трябва да знаете за тестовете за бременност?

  • Скъпото не е по-надеждно

Цената на теста се определя единствено от марката и производителя. Това, за което трябва да следите при закупуването на тест е срокът на годност и дали не е фабрично подреден. Резултатът ще бъде коректен и ако следвате внимателно инструкциите.

  • Времето на употреба на теста е от жизнено значение

Най-точен резултат ще получите ако си направите теста при първото ходене по малка нужда сутринта. Тестовете за бременност измерват на нивото на hCG (човешки хорион гонадотропин), което е най-концентрирано сутрин на гладно и жадно.

Можете, разбира се, да вземете теста по всяко друго време и може би ще получите същия резултат. Въпреки това съветът е да се тествате за бременност при първото пишкане.

  • Тестовете за бременност не са 100% верни

Тестовете за бременност са с точност от 97% до 99%, оставяйки останалите три до един процента като потенциална граница за грешка – фалшиво положителни или фалшиво отрицателни. Това може да се случи, когато сте на определени видове лекарства като транквиланти, лекарства за плодовитост или антиконвулсанти.

Също така грешни резултати излизат и при „химическа бременност“, което означава, че сперматозоидите технически оплождат яйцеклетката, но за съжаление бременността не продължава. Това се случва в 50 до 60% от първите бременности.

  • Те не могат да подскажат пола на бебето ви

Това ще научите при лекаря си след 20-та седмица от бременността.

  • Те имат срок на годност

Като всеки продукт и този има срок на годност, тъй като веществото, което засича нивата на hCG спира да бъде ефективно с даден момент.

  • Пиенето на вода разрежда урината

Не пийте много вода преди да си правите тест за бременност, тъй като тя може да разреди урината ви и да не получите правилен резултат.

  • Бледата линия е линия

Има тестове , на които втората линия е по-бледа и могат да ви объркат. Това не означава, че не сте бременна – две чертички е индикация за бременност .

  • Какво е HCG?

HCG е хормон, който се произвежда от тялото ви, когато сте бременна. Може да бъдат открит в кръвта и урината скоро след забременяване. HCG се получава от клетки, образувани в плацентата, която подхранва яйцеклетката след като е оплодена и се прикрепя към маточната стена.

Не позволявайте на организма ви да се поддаде на тежките заболявания, които могат да засегнат всеки здрав човек! Доверете се на хранителните добавки на Bulgaricus. Във специалната секция “диабет“, ще намерите и най-подходящите добавки, предназначени за това заболяване.

Вижте още:

Зачеване по време на бременност?

Ползите от пиенето на кокосова вода по време на бременност

Автор: Мария С.

Сподели тази статия:
468 ad


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

three × 4 =