За какво е полезна кокосовата вода?

Кокосови палми се откриват в над 90 тропически страни по света, покривайки огромни територии.

Това позволява биопродуктите, добивани от кокосови орехи, да стават все по-популярни и достъпни. Сред тях освен вкусните стърготини се открояват още 2 продукта – кокосовото мляко и кокосовата вода. Въпреки че се добиват от една и съща суровина, добре е да се знае, че това са различни по състав продукти.

Кокосовият орех е източник на редица полезни за здравето съставки, които обаче се откриват в различна концентрация в млякото и водата, извлечени от него. Това обуславя и съответните разлики в биоактивния потенциал на двата продукта. Те се прилагат все по-широко както като хранително средство, така и като активни съставки в козметичната промишленост.

Същност:

Кокосовата вода представлява естественото течно съдържание на кокосовия орех в най-чистия му и непреработен вид. Тя се ползва като енергизираща и ободряваща напитка с високо съдържание на калций, магнезий, манган и калий.

Ползи:

1. Антиоксидантна защита – оказва благоприятен ефект за забавяне процесите на стареене на кожата и за превенция на някои хронични заболявания, провокирани от високите нива на свободни радикали в организма.

2. Комплексно хидратиране на кожата – козметичните продукти, съдържащи кокосова вода, са известни с много благоприятното си действие за поддържане нормалната влажност на кожата.

3. Регулиране на кръвната захар – високите нива на магнезий в кокосовата вода подпомагат поддържането на нормална кръвна захар. Редовното ѝ консумиране може да забави прогресията на диабета.

4. Превенция на усложненията при високо кръвно налягане – богатото съдържание на калий в кокосовата вода оказва много позитивен ефект върху регулацията на кръвното налягане и може да допълни здравословния хранителен режим на хората с хипертония.

> Увеличeте издръжливостта и обема на мускулите си! Подобрете капацитета на работа на мозъка си и останете напълно фокусирани на работното си място! <<<

Вижте още:

Неща за креатин монохидрат, които не знаете

Виетнамската супа Фо – вкусове и ползи

Автор: Мария С.

Сподели тази статия:
468 ad


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

9 + 19 =