Загуба на сутрешна ерекция – проблем ли е?

Трябва ли загубата на сутрешната ерекция да се разглежда като симптом на еректилна дисфункция, нисък тестостерон или друг проблем от сексуално естество?

В основата на сутрешната ерекция стоят разнообразни фактори и загубата ѝ може да е сигнал както за сексуални, така и за друг тип здравословни проблеми. В повечето случаи обаче причините са странични, не са сериозни и лесно може да се елиминират.

Макар и в различна степен, нервната ни система е постоянно активна, дори когато спим. Именно нервни импулси, изпращани от мозъка нощем, може да провокират отпускане на гладката мускулатура на кръвоносните съдове, включително в зоната на гениталиите, и да доведат до получаване на ерекция.

Екип от специалисти са създали напълно безвредни билкови хапчета за ерекция , които са в огромна помощ на мъжете Ако имате сексуални проблеми и искате да ги разрешите единственото ви решение е Vita Gra. Таблетките са 100% натурални и действат благоприятно на еректилната дисфункция и преждевременна еякуляция.

Това се случва през фазата на съня, означавана като фаза на бързо движение на очите, или REM-фаза. Тя обикновено предхожда края на съня, което обяснява защо мъжете често се събуждат със сутрешна ерекция. Какво обаче се случва, когато тя внезапно изчезне?

Възможните причини за загуба на сутрешната ерекция включват:

  • Проблеми със съня
  • Неврологични нарушения
  • Хормонални проблеми (нисък тестостерон)
  • Еректилни дисфункции

В повечето случаи, особено при млади мъже, тези състояния се появяват като последствие от други подлежащи фактори, които са лесно преодолими:

  • Хронично недоспиване
  • Злоупотреби с алкохола или тютюнопушенето
  • Прием на опредлени медикаменти (антидепресанти, лекарства за лечение на високо кръвно налягане или проблеми с простатата и др.

Тези фактори може да доведат до дългосрочни проблеми не само със сутрешната ерекция. Ако не се елиминират своевременно, те може да провокират и по-сериозни сексуални дисфункции при мъжа. Така, макар да не оказва директно влияние на мъжките сексуални способности, загубата на сутрешната ерекция трябва да насочва към мерки за подобряване начина на живот и придържане към по-здравословни навици.

Никога не е излишна и консултация с уролог за получаване на максимално ефективни насоки за преодоляване на еректилните смущения.

Автор: Мария С.

Сподели тази статия:
468 ad


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *