Здрав стомах – красива кожа!

Дори и най-скъпият крем няма да бъде ефективен, ако причината за проблемната кожа е вътре в тялото.
„Каквото има по кожата, то ще се появи и вътре в тялото, каквото има вътре в тялото – то ще се появи и по кожата.“ – казват козметиците. Ето защо само външни влияния не са достатъчни, за да се гарантира, че кожата е здрава.
Кожата е огледалото на организма. Фактът, че кожата, стомашно-чревната тъкан и нервните влакна са образувани от един зародишен слой, говори, че всичко в нашето тяло е тясно свързано. Нарушения в червата могат да предизвикат акне, алергични обриви, пигментация и други проблеми.

Какво е решението в този случай?

Ако няма сериозни гастроентерологични нарушения, тогава е достатъчно да се отстрани интоксикацията с помощта на сорбенти и да се направят няколко козметични процедури.

Защо са необходими сорбенти?

Сорбенти в козметологията се използват отдавна. Нашата околна среда, небалансираното хранене, стресът, водят до факта, че в червата се натрупват ферментационни продукти и токсини, които отравят целия организъм. Използването дори на скъпи кремове ще има минимален ефект, ако причината за това е в състоянието на червата. Има такова нещо като детоксикация. Специализираните клиники предлагат пълен списък от процедури за почистване на тялото. Но можете да направите мека детоксикация и у дома, с помощта на сорбенти.

Как да вземаме сорбенти и какво да изберем?

Превантивен курс може да се провежда два пъти годишно. Ако има проблем, продължителността на лечението може да отнеме 2-3 седмици. Препоръчваме сорбенти от ново поколение, които съчетават адсорбента и лактоза. Лактозата е вид храна за лакто- и бифидобактерии, помага за възстановяване на здравата микрофлора в червата. Сорбентите се произвеждат под формата на прахове, гелове, капсули. Има ги и под формата на таблетки. Те са лесни за дозиране, удобни за носене в чантата, за да са ни подръка по всяко време.

Имате ли нужда от козметични процедури за кожата?

Външното почистване няма да бъде излишно. Козметикът ще ви предложи пилинг с ензими, плодови киселини, скраб – това са различни средства, които помагат на кожата да се самоизчиства, без да се травмира. Не забравяйте за ежедневното почистване на кожата. Никога не си лягайте, преди да сте почистили грима от лицето. Правилното почистване на кожата с гел, тоалетно мляко или пяна, трябва да я предпази и овлажни. След почистване нанесете крем, подходящ за вашата възраст и тип кожа.
Неибходим ви е достатъчно сън. Осем часа сън е необходимият минимум за здрава кожа.
Все още пушите? Спрете веднага! Никотинът е най-големият враг на кожата.
Избягвайте стреса. Време е да започнете да се харесвате, когато се гледате в огледалото. Полагайте грижи за себе си. Това е най-сигурният начин да имате здрава и красива кожа на всяка възраст.

ага на организма да произвежда колаген. Ако спазвате всички тези препоръки, необходимостта от хранителни добавки автоматично ще изчезне.

 

>> Вижте как можете да придобиете по-стегната и свежа кожа с DermanovumПодхранващият крем против бръчки Dermanovum работи по естествен начин, като подпомага способността на кожата да се регенерира на клетъчно ниво.Това става чрез стимулиране на производството на колаген в нея запълвайки несъвършенствата, помагайки Ви да изглеждате по-млада и по-привлекателна. Също така подобрява еластичността на кожата, както и помага за по-добрата й хидратация, намалява кожните възпаления и осигурява 

 

Четете още:

Грешки, които допускаме в овлажняването на кожата

Петте най-чести причини за преждевременно стареене на кожата

Автор: Mariela

Сподели тази статия:
468 ad


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

six − 4 =