Здравословните ползи от розовата сол са обект на специална наука

С какво розовата сол е по-полезна от бялата ?

Ползването на розова сол е важна част от съвременното течение за поддържане на близък контакт с природата и ползване на естествени и био продукти. Тази тенденция се поддържа от редица проучвания, които доказват благоприятния ефект на розовата сол и много по-слабите й негативни ефекти върху здравето в сравнение с бялата сол.

Розовата сол дължи приятното си оцветяване и полезните си действие на специфичния си минерален състав. Добре е да се знае, че не самот.нар.  хималайска сол има естествено розов цвят. Розова сол се добива в много райони на света, като на местата, където залежите са по-големи, дори има изградени лечебни заведения и санаториуми за използване полезните свойства на розовата сол направо на място – в самите мини, където тя се добива.

Здравословните ползи от розовата сол са обект на специална наука – халотерапия, методите на която се прилагат масово в последните години с популяризирането на т.нар. солни стаи.

Клиничните проучвания показват, че прилагането на розова сол носи широка гама от благоприятни ефекти.

Позитивен ефект върху метаболизма и храносмилането

Основният метод за достъп до благоприятното действие на розовата сол е чрез вътрешният й прием като заместител на бялата сол на трапезата. Богатият й минерален състав подпомага поддържането на електролитния баланс на тялото. Точно балансиращата роля е основното предимство, извисяващо розовата над бялата сол. Счита се, че този й ефект е налице включително и по отношение на кръвното налягане – област, в която бялата трапезна сол има доказано негативен ефект. Хармонизиращото действие на розовата сол е налице и по отношение на алкално-киселинния баланс на тялото, важен за нормалното храносмилане, усвояването на полезните вещества от храната и извеждането на токсините от тялото.

Солена баня

Розовата сол показва благоприятни ефекти не само чрез вътрешен прием, но и чрез външно прилагане. Вана с розова сол помага за образуване на защитен минерален слой върху кожата, който задържа влагата в нея и я предпазва от прекомерно пресушаване. Освен това на база на осмозата солената вода ще извлече токсините, натрупани в кожата и ще позволи на тяхно място тя да си набави полезни минерали и микроелементи. Счита се, че ваната с розова сол активира регулаторните и саморегенериращи механизми на тялото.

Естествен неутрализиращ агент

Лампи с кристали от розова сол се ползват в домакинството за пречистване на въздуха вкъщи. Счита се, че йоните, отделени при нагряване на солните кристали, неутрализират радиационния фон, пречистват въздуха и може да ускорят възстановителните процеси в кожните клетки, подпомагайки енергийния им баланс.

Чисто физическите ползи от розовата сол се допълват и с емоционални и духовни такива. Затова тя се ползва и в широк спектър от релаксиращи процедури и такива от сферата на алтернативната медицина.

В днешно време, за да се чувстват уверени в себе си, много мъже се доверяват на сексуалната козметика. За да бъде сигурен един мъж, че ще издържи достатъчно дълго в секса и ще задоволи максимално партньорката си, той използва Спрей за Задържане „Cupid Spray“. Разработен по 100% уникална формула, от натурални съставки, спреят увеличава времетраенето на ерекцията, като дава пълен контрол на мъжа върху еякулацията.

Четете още:

Пластмасови частици в морската сол?

Колко сол има в продуктите: пет неочаквани шампиона

Автор: Jaklin

Сподели тази статия:
468 ad


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 − three =