Женският оргазъм: в търсене на G точката

Перспективата за намиране на ерогенна зона, стимулирането на която неизбежно ще доведе жената до разтърсващ оргазъм, не дава покой на учените в продължение на няколко десетилетия. Нека се опитаме да рзберем какво е легендарният „бутон на женското удоволствие“ и дали да готърсим.

Какво е G точката и как да я намерите

През петдесетте години на миналия век, германският гинеколог Ерик Грефенберг първи разказал на света за тайнствения „нервен пакет“ на предната стена на влагалището. Според изследванията му, тази зона е разположена на дълбочина 2,5-8 см зад костната кухина и уретрата, а нейното стимулиране трябвало да даде на жените безпрецедентно удоволствие. В чест на Грефенберг „женската простата“ е наречена точка G.

Популярни сайтове пишат, че точката G е най-лесна за намиране, ако жената лежи по гръб и мъжът трябва да вмъкне един или два пръста във влагалището. При стимулиране трябва да се усети уплътняване на тъканта около уретрата. Според теорията, това „подуване“, и въпреки че активната стимулация може да предизвика уриниране на жената, след няколко секунди “ трябва да се превърне в приятно усещане“. Всъщност, такива ласки са неприятни за много жени, независимо колко дълго продължават.

Физиологичните реакции за стимулиране на G точката се различават от обичайния клиторен оргазъм: според проучванията в 50℅ от случаите, при най-голямо удоволствие при жените от уретрата се отделя прозрачна течност. Оптимистичните варианти предполагат еякулат, но някои учени твърдят, че това е голяма инконтинция, причинена от стрес или силно свиване на мускулите на пикочния мехур.

Мит ли е G точката?

Някои жени твърдят, че постоянните търсения, упражнения и диети им помагат данамерят точката G и да постигнат вагинален оргазъм, но научната общност е скептична за това. На първо място, влагалището е практически лишено от нервни окончания, което дава възможност на жените да използват тампони и да понесат по-леко раждането. На второ място, многобройни изследвания опровергават съществуването на „женската простата“. Италиански изследователи, в публокация в престижното списание “ Клинична анатомия“ категорично заявяват, че съществуването на G точката е мит и за оргазма при жените е отговорен еректилният орган – клиторът.

Но защо стимулацията на предната стена на влагалището причинява на много жени наистина приятно преживяване? Въпросът е, че G точката е в областра, където клиторът, уретрата и вагината „се срещат“, а всъщност стимулирането е сложно. Въпреки това, водещата роля в женския оргазъм, учените все още отдават на клитора.

Женският оргазъм, подобно на мъжкия, е от един и същи вид, без значение как се постига. Ако можете да постигнете оргазъм чрез стимулиране на клитора, се научете да комбинирате стимулацията с въвеждане на пениса във влагалището.

Според последните изследвания на експертите от Университета в Индиана и клиника Майо (САЩ), женският оргазъм въздейства по-силно на мобилността на клитора, който по време на полов акт може да се премести в предната вагинална стена. И клиторът, както знаем, проследява уретрата, а механичното стимулиране на “ точка G“ действително се оказва стимулиране на вътрешната му част.

Интимната физиология на жените е много индивидуална. Някои не могат да постигнат оргазъм в присъствието на партньор, но нямат трудности при мастурбация. Някои изпитват оргазъм само когато стимулират клитора, докато други могат да го достигнат с вагинално стимулиране. Всичко това не означава аномалия или фригидност. Не можете да намерите точката G? Потърсете вашите собствени източници на сексуално удоволствие и експериментирайте с чувствителните точки. В крайна сметка, най-много нервни окончания са съсредоточени в клитира и никой учен в света няма да спори с това.

Orgasm Drops са възбуждащи капки, базирани изцяло на растителна основа. Разработени са специално за жени, напълно безопасни и с доказана ефективност. Orgasm Drops засилват сексуалното желание и възбуда и допринасят за по-силна и чувствена наслада от върховното удоволствие.

Четете още:

Ето кои са изненадващите ползи от секса

Какво е преякулат и може ли да се забременее от него

Автор: Mariela

Сподели тази статия:
468 ad


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

eight + 5 =