Знаете ли, че ароматните пръчици могат да бъдат вредни?

Ако обичате често да си палите ароматни пръчици вкъщи, време е да се замислите дали не прекалявате. Макар да внасят в някои случаи много приятен аромат в дома и да добавят щипка спиритуализъм и медитационен момент към приятното усещане да сме си вкъщи, рискът повече да си вредим с тях, отколкото да си помагаме, е налице.

Редовното опушване на дома с ароматни пръчици може да е вредно дори за здравите хора, а за някой с хронични здравословни проблеми последствията може да са много сериозни.

1. Токсични са на клетъчно ниво

С горенето на ароматните пръчици се отделят димни продукти, включващи и фини прахови частици, които действат директно на клетките и може да отключват мутации в ДНК.

2. Дразнят лигавицата на дихателните пътища

Димът на ароматните пръчици съдържа дразнещи респираторната лигавица съставки и отключва кашлица и хрема при много хора. Проучвания сочат, че ефектът на този дим върху дихателните пътища е по-негативен дори от цигарения. Освен това опасните частици в него са много по-фини от тези в цигарения дим и може да достигнат много по-дълбоко по протежението на дихателната система.

3. Влошават симптомите на астма

Дразнещият ефект на дима на ароматните пръчици е най-осезаем при астматиците и може да доведе до бързо влошаване на симптомите.

Orgasm Drops са възбуждащи капки, базирани изцяло на растителна основа. Разработени са специално за жени, напълно безопасни и с доказана ефективност. Orgasm Drops засилват сексуалното желание и възбуда и допринасят за по-силна и чувствена наслада от върховното удоволствие.

Подобни статии: 

Ароматерапия при настинки и грип

Билки и аромати с които да спрем гадене и повръщане

 

Автор: Mariela

Сподели тази статия:
468 ad


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *