10 тайни на щастливите родители

Да си родител е трудна задача, а не всеки има правилен подход. Как можем да постигнем хармония в отношенията с нашите деца?

 1. Винаги поддържайте връзка

Не, това не означава, че трябва да посветите на детето си 24 часа от денонощието. То има приятели, училище, детска градина. Но когато сте вкъщи или прекарвате време заедно, общувайте с децата си. Детето трябва да чувства, че родителите му винаги са там.

 1. Разпределете рационално времето

Моментите, когато децата не са вкъщи (например училище или тренировка), отделете време за да решите проблеми

 1. те си. Важно е да не бъдете заложник на семейството и да отделите и малко време на “любимия”.
 1. Спри да крещи

Свикнали ли сте за решаване на проблеми с крясъците? Е, имаме две новини за вас: добра и лоша. Лошата новина е, че не можеш да помогнеш като крещиш, а само да направиш нещата по-зле. Добрата новина е, че лесно можете да се отървете от този нрави. Така че можете да замените виковете с други действия. Измийте лицето си със студена вода, започнете да се смеете силно или просто идете в друга стая. Само 2-3 месеца от тази практика и ще спрете да извисявате глас.

 1. Бъдете добри със себе си

Идеалните родители не съществуват и всеки от нас винаги прави грешки. Бъдете толерантни към себе си и се приемете такива, каквито сте.

 1. Премахнете думата ” трябва” от вашия речник

Това е много лоша дума. Не забравяйте, че никой не ви дължи нищо, нито дължите на някого нещо. Взаимното разбиране и уют в семейството се изграждат върху доверителни отношение и любов един към друг. Веднага щом започнете да общувате с детето в подреден тон, когато използвате думата “трябва”, всичко се променя. Детето започва да протестира и поражда стената на неразбиране с вас.

 1. Трябва да можете да се извинявате

Дали родителят винаги е прав? Това е лоша формула за справяне с вашето дете. Както споменахме по-горе, ще правите грешки повече от веднъж. Важно е да бъде ясно на децата. Поискайте грешки повече от веднъж. Важно е да бъде ясно на децата. Поискайте прошка от тях, дори ако е много трудно да предприемете тази стъпка. Повярвайте ми, това работи чудесно. Така че детето ще ви се довери повече и, следвайки примера ви, ще признае грешките си.

 1. Трябва да започнете здравословен начин на живот възможно най-рано

Започнете да се занимавате със спорт, веднага щом бебето ви се изправи на крака. Важно е да станете пример за вашето дете. Отделно е необходимо да се каже за храненето. Опитайте колкото е възможно по-малко да поглезите детето си с бонбони и полуготови продукти. След като сте свикнали с детето на спорт и здрвословни хранене, ще направите огромни сделка.

>>>> Подобрете сексуалниа си живот с натуралните капсули Ladyagra <<<

 1. Бъдете благодарни

Не забравяйте да благодарите на детето, когато ви помага в нещо. Изразявайки думи на благодарност, ще позволите на детето да знае, че наистина прави нещо важно за вас и семейството.

 1. Учете детето си да се наслаждава на прости неща

Никой не твърди, че играчките за детето не са важни. Но трябва да рзберете, че до определена възраст вашите деца не се интересуват колко струва тази или онази играчка. Детето може да бъде доволно от игра с прости дървени кубчета. Важно е родителите да учат децата да се наслаждават на прости а не на скъпи неща, цени и цифри.

 1. Дайте децата правото да бъдат независими

Прекалената строгост не е полезна за някого. Ако непрекъснато патронизирате и контролирате детето, то никога няма да станат независими. Дайте на детето възможност да преодолее трудностите, оставяйки го да се справи само. Това ще му помогне да се формира като самостоятелен човек.

Автор: vivian

Сподели тази статия:


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 × three =