10 тайни за красота и младост от китайките

В Китай, красивата жена не е само жена, която изглежда добре. Древната китайска култура гласи, че тялото и душата са неразделни, а външният вид е само част от характерните черти на красотата. Важните неща са хобитата, независимостта и духовната хармония.

Въпреки своите древни традиции 40-годишните китайки наистина приличат на 20-годишни момичета. Как го правят? Представяме ви 10 тайни за тяхната младост и красота.

Пият много вода
Китайките винаги пият и носят вода със себе си. Ако ги помолите да споменат едно нещо, което може да им помогне да оцелеят, те биха казали “достъп до питейна течност”. В Китай почти всички обществени места са снабдени с охладители и диспенсъри за вода.

Тайна 9: Прекарват по-малко време на слънце
Те винаги се грижат за своя светъл тен. В миналото бялата кожа е била приемана като характерна черта за висок социален статус. През 21 век китайките са сигурни, че слънцезащитният крем е един от най-добрите методи за избягване на преждевременното стареене.

Тайна 8: Заместват другите напитки с чай

Китайките приемат много течности, а чаят е една от техните любими напитки. Експертите препоръчват консумация на пу-ер, улонг, червен чай с годжи бери и чай от астрагал или жасмин. Те имат благоприятно въздействие върху здравето и красотата. Също така се препоръчва добавянето на захар или прясно мляко към чая.

Тайна 7: Планират деня

Следването на дневен график е от решаващо значение в Китай. Китайките се грижат добре за своя сън и хранене. Следобед се опитват да намерят време, за да подремнат (дори на работното място). Що се отнася до студентите – често отиват в библиотеката, за да спят.

Тайна 6: Избягват висококалоричните десерти

Всеки знае, че китайската кухня се различава от тази, с която сме свикнали. И традиционните десерти не са изключение – не съдържат абсолютно никаква захар. Нещо повече, другите страни обикновено приключват своето хранене с десерт, но китайците предпочитат да го консумират отделно или в средата на своя курс. Например, могат да ядат супа, десерт и накрая салата.

Тайна
5: Водораслите са важна част от тяхната диета
Китайките консумират много водорасли. Те ускоряват храносмилателния процес и абсорбират прекомерното количество сол. С допълнение, фибрите във водораслите засищат тялото за по-дълго време, а това е идеален вариант за тези, които искат да отслабнат. Витамините и хлорофилът насърчават производството на колаген и подмладяват кожата. Водораслите също са богати на протеини, които предотвратяват преждевременното стареене.

Тайна 4: Запазват спокойствие

Липсата на изражение допринася за поддържане на млада кожа: колкото по-малко лицеви мускули се използват, толкова по-малко бръчки се появяват. Замисленото изражение и запазването на спокойствие са чудесна алтернатива на ботокс.

Тайна 3: Използват определени козметични продукти

Козметичните продукти, които китайките използват, съдържат естествени компоненти като женшен, водорасли, перлен прах, билкови екстракти и натурални масла. Те подхранват кожата, като заедно с това я правят мека и гладка.

Тайна 2: Прилагат акупресура на краката

Китайките обръщат голямо внимание на грижите за своето тяло, а акупресурата е съществена част от техния живот. Женските точки за красота, наречени San Yin Jiao, се масажират по няколко пъти дневно. Те са разположени от вътрешната страна на краката. За да ги откриете, просто намерете най-високите точки на глезените, след което измерете ширина от 4 пръста надолу и готово.

Масажът трябва да се извършва по следния начин: увийте ръце около пищялите, така че палците да са разположени над точките и масажирайте засегнатия участък на краката в рамките на минута.

Тайна 1: Използват нефритен масажор всеки ден

Нефритеният масажор подобрява кръвообращението на лицето. Той се състои от две части: валяк за масаж на акупунктурни точки и камък, използван за освобождаване на напрежението в лицевите мускули. Този масажор се продава онлайн и дори може да се поръча от Китай.

Автор: vivian

Сподели тази статия:


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 × four =