Нещата, които НЕ бива да споделяш с друг

Хубаво е човек да споделя чувствата и нещата си със своите близки, но има такива, които е по-добре да остави само за себе си.

И не, не става въпрос за егоизъм, а за това, че има неща, които не бива да се споделят, за да може човек да предпази както себе си, така и околните. За какво става въпрос?

Самобръсначка – след бръснене по нея остават освен косъмчета, и мъртви кожни клетки, съдържащи бактерии. Също така е възможно да се заразиш с болест, предавана по кръвен път, ако имаш ранички или се порежеш, докато се бръснеш.

Балсам за устни – не го давай на никого, колкото и да те молят, защото рискуваш да се заразиш с какво ли не.

Четка за зъби – тя е пълна с бактерии, затова трябва да се използва само от един човек.

Паста за зъби – оказва се, че освен четката, човек не бива да споделя и пастата си. Причината е, че повечето хора я оптират във влакната на четката, като по този начин пренасят в нея бактерии.

Обувки – ако носиш чужди обувки, има голям шанс да си лепнеш гъбички, а със сигурност не искаш да имаш вземане – даване с тази ужасна напаст.

Слушалки за музика – на пръв поглед може да изглеждат чисти, но дали наистина са такива? Все пак ги ползваш често, докато спортуваш, значи най-вероятно по тях има доста засъхнала пот и мръсотия.

Крем за лице/тяло – когато човек бръкне в кутийката с крем, той го докосва и по този начин пренася върху него бактерии, които могат да ти създадат излишни здравословни проблеми.

Рол-он дезодорант – по него има остатъци от бактерии, пот и … други неприятни неща. Хавлии – не рискувай, като ползваш чужда хавлия, защото рискуваш да се заразиш с най-различни болести и инфекции. По тях има много бактерии и е лесно да попаднат върху теб и да те заразят.

Гъба за къпане – по тях има бактерии, мъртви клетки и какво ли още не. Затова не я давай на никого и я сменяй ежемесечно.

Обеци – сигурно ще ти се стори странно, но е възможно да хванеш болест, предавана по кръвен път, защото дупките за уши са си всъщност рани, без значение кога са направени.

Сапун – сапунът е изключително мръсно нещо, затова е добре да ползваш само течен или да си го ползваш само ти.

Нокторезачка – Може човекът, на когото да я даваш, да има здрави на пръв поглед нокти, но не е изключено всъщност да страда от гъбична инфекция, която не си личи отдалеч.

Ножичка за косми в носа – в носа има много инфекции, затова е по-добре да не рискуваш.

Машинка за подстригване – да, дори тук има бактерии и мъртви клетки.

Източник: teenproblem.net

Автор: Plama

Сподели тази статия:


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

16 − 1 =