3 начина, по които кафето поражда хаос в имунната ви система

Има много неща, които кафето може да направи за вас, да вдигнете настроението си, Да се ​​чувствате освежени, активни и т.н. Въпреки това, също така се смята, че да пиете кафе, когато сте отпаднали или се чувствате болни, може да ви помогне да увеличите имунитета си.

Но реалността е, че кафето няма никакъв значителен ефект върху имунната ви система. Е, топло чувство, което изпитвате, докато пиете кафето си, когато сте болни, може да бъде чудесно, но по никакъв начин не подобрява имунитета ви. Традиционно кафето няма влияние върху имунитета на човека

Ето как кафето затруднява имунитета ви.

1.Задейства освобождаващите хормони на стреса

Кофеинът, присъстващ в кафето, не е добър, когато е в повече и може да стимулира симпатиковата нервна система чрез увеличаване на нивата на стрес. Твърде много стрес е причина за освобождаването на стресовите хормони като кортизол, който пречи на функционирането на имунната система. Повишеният кортизол е причина за редица здравни проблеми, свързани със сърцето и колебанията в кръвната захар, високия холестерол и триглицеридите. Всичко, което колективно намалява имунитета ви.

2.Той пречи на имунните клетки

Високият прием на кофеин потиска производството на антитела в организма. Кофеинът блокира Т-клетките и В-клетките в тялото, за да атакуват чужди тела, за да се борят с инфекциите.

3.Той може да причини безсъние

Всъщност кафето може да окаже въздействие върху мозъка, блокиращ невротрансмитера аденозин, който е отговорен за производството на други невротрансмитери. Кофеинът блокира аденозиновите рецептори в мозъка. Това прави мозъка по-интензивен, защото кафето е любимата ви напитка, за да подобри производителността. Този ефект обаче е кратък, тъй като мозъкът произвежда повече аденозин рецептори. С повече налични рецептори ефектът на кофеина се забавя, което ви кара да намалите скоростта и да повлияете на съня си в по-късната част на деня. В дългосрочен план това може да доведе до безсъние. Липсата на сън отново повишава нивото на кортизола и потиска имунитета.

Какво можеш да правиш:

Ограничете приема на кафе до две чаши на ден. Всъщност, в ниски количества кофеинът може да помогне за повишаване на имунитета. Ниските количества кофеин могат да подобрят функцията на далака и тимуса, които играят важна роля в поддържането на имунните функции на тялото.

Автор: izdrave

Сподели тази статия:


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

four × 2 =